Gün Haber

İlker Başbuğ tutuklandı

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ tutuklandı
ABONE OL
Abone Ol
İlker Başbuğ tutuklandı
Haberler / Türkiye
6 Ocak 2012 Cuma 01:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davası kapsamında tutuklandı.

Başbuğ, hükümet aleyhine kara propaganda yapmak amacıyla Genelkurmay tarafından kurulduğu öne sürülen internet sitelerine ilişkin internet andıcı soruşturması kapsamında ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermek üzere Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

Soruşturmayı yürüten özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından "şüpheli" sıfatıyla ifadesi alınan Başbuğ, TCK'nın 314/1. maddesi gereğince "örgüt yöneticiliği" ve 312/1. maddesi gereğince de "cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs" suçlarından tutuklanması istemiyle İstanbul Nöbetçi 12. Ağır Ceza Mahkemesine sevk edildi.

İlker Başbuğ'un savcılık ifadesi yaklaşık 7 saat sürdü.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı" davasının, 30 Aralık 2011 tarihli duruşmasında, sanıkların savunmalarıyla ilgili beyanlarda ve belgelerde adı geçen eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ hakkında gereğinin takdir ve ifası için özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine yazı yazılmasına karar vermişti.

Mahkemece yazılan yazı üzerine İstanbul Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız tarafından, Başbuğ hakkında soruşturma başlatılmış ve önceki gün tebligat gönderilmişti.

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 hoze
 6 Ocak 2012 Cuma 13:50
bizim hangi devlet adamı gerçekten bize bağlı bana gerçek anlamda bağlı olan bir kişi göserin bunlar hepsi israil ve amerika uşağı utur derlerse otururlar kalk derlerse kalkarlar bilmem anlatabildim mi?
 Vatandaş
 6 Ocak 2012 Cuma 09:47
mehmet ağarı tutuklamayan devlet? Bir genel kurmay başkanını tutuklaması çok düşümdürücü? Türkiye nasıl bir oyunun içine çekilmeye çalışılıyor? Allah sonumuzu hayır etsin...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber