Gün Haber

MİT’ten Uludere açıklaması

MİT bugün kapılarını basın mensuplarına açtı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, gazetecilerin basın temsilcileriyle bir araya geldi. 2 saat süren toplantıda Fidan, MİT'teki yeni yapılanmayı anlattı
ABONE OL
Abone Ol
MİT’ten Uludere açıklaması
Haberler / Türkiye
5 Ocak 2012 Perşembe 13:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İSTİHBARAT PAYLAŞIMINDA BULUNMADIK
Toplantıda gazetecilerin en çok üzerinde durduğu konu Uludere'de 35 kişinin ölümüyle ilgili bir gazetede yer alan iddialardı. MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Taraf Gazetesi’nde yer alan MİT raporlarının Uludere’yle ilgili olmadığı ifade etti.
 
Yapılan yazılı açıklamada “Bu açıklamalar tamamen yalan, gerçekle bir ilgisi yoktur. Söz konusu sızdırılan raporların, 21.12.2012 olanı hariç hiçbiri Uludere kırsalındaki olayla ilgili değildir” denildi.  Hakan Fidan, yapılan toplantıda “Bu kadar detaylı açıklamalar yapılmışken, başka yerlere çekilmesini anlamıyoruz.” dedi. 

Toplantı sonunda MİT Müsteşarlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, şunlar kaydedildi:

''30 Aralık 2011 tarihli bazı basın yayın organlarında yer alan 'Irak/Haftanin bölgesinde 35 vatandaşımızın ölümüyle sonuçlanan hava operasyonuna ilişkin istihbaratın MİT'ten kaynaklandığı' yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Genelkurmay Başkanlığının yaptığı 29 Aralık 2011 tarihli basın açıklamasında, söz konusu operasyonun nasıl gerçekleştirildiği belirtilmektedir. Buna rağmen bazı basın yayın organlarınca basın meslek ilkelerine aykırı bir şekilde Teşkilatımıza teyit ettirilmeden olayla ilgili gerçek dışı haberler yayınmlanmasından üzüntü duyulmaktadır.

Terörle mücadelenin etkin bir şekilde yürütülmesinin vazgeçilmez unsuru olan kurumlararası istihbarat paylaşımı bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kararlılıkla sürdürülecektir.''


GES'İN DEVRİ TARİHİ BİR OLAY

Genelkurmay Elektronik Sistemler'in (GES) MİT'e devri için Fidan ''Tarihi bir olay, tarihi bir işbirliği'' benzetmesinde bulundu.

BİRAND MİT'İ ÖVE ÖVE BİTİREMEDİ

Güne damga vuran haberlerden biri de MİT'in kapılarını medyaya açtığı toplantı oldu. Teşkilatın kuruluşunun 85. yılı kapsamındaki etkinlikte MİT Müsteşarı Hakan Fidan gazetecilerle buluştu, medyayı bilgilendirdi.

MİT'in düzenlediği medya zirvesi Kanal D ana haber bültenine de damga vurdu. Bültenin anchormani M. Ali Birand ve muhabir Erhan Karadağ toplantıdan izlenimlerini paylaştı, notlarını aktardı...

Ancak Türkiye tarihinin en tartışmalı kurumlarından biri kapılarını medyaya açsa da ne toplantıda ne de ana haber bültenlerinde sorgulayıcı ve eleştirel tek bir değerlendirme yer bulamadı. Karadağ ve Birand'ın da toplantıdan ekrana taşıdığı tek duygu 'hayranlık' oldu. 'Analiz' başlıklı bölümde MİT'i övgülere boğdular, Hakan Fidan'ı yere göğe sığdıramadılar. Nasıl da şık karşılandıklarını, çalışanların ne kadar güleryüzlü olduğunu, Matrix filmini aratmayan bir sunuma tanık olduklarını, davetiyelerdeki logonun çok estetik durduğunu anlattılar... Haberin 'analizindeki' bu övgülerden sonra ekrana gelen VTR ise PR amaçlı bir reklam filmini aratmadı.

MİT
'in medya zirvesinden Kanal D ekranına kalan ölçüsüz övgüler ve dizginlenemez bir hayranlık oldu.

 

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber