Gün Haber

Hürriyet’in CEO’su görevi bırakıyor

Hürriyet Gazetesi’nin 2 yıldır İcra Kurulu Başkanlığı (CEO) görevini yürüten Hakkı Hasan Yılmaz, ara verdiği akademik çalışmalarına dönmek amacıyla, 1 Mart 2012 tarihi itibariyle görevinden ayrılacağını açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Hürriyet’in CEO’su görevi bırakıyor
Haberler / Türkiye
5 Ocak 2012 Perşembe 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’den KAP’a yapılan özel durum açıklamasında Hakkı Hasan Yılmaz’ın Yönetim Kurulu üyeliğinin ise devam edeceği belirtildi.
İş hayatına 1979’da atıldı
Hakkı Hasan Yılmaz, 1957 yılında Ankara’da doğdu. TED Ankara Koleji’ndeki orta öğretimininin ardından, 1979 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Profesyonel hayata, mühendis olarak beyaz ev aletleri üreten Presiz Metal İmalat Sanayii’nde başladı. 1984 yılında Unilever’e “Ürün Müdür Asistan Stajyeri” olarak katılan Yılmaz, hızla yükseldi. 1986’da İzmit Satış Bölge Müdürü, 1987 de Deterjanlar Pazarlama Müdürü, 1988 de Satış Direktörü olarak görev yaptıktan sonra 1991 yılında temizlik ve kozmetik ürünlerinden sorumlu Lever ve Elida Kozmetik şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak atandı.
Doğu Asya lideri oldu
Yılmaz, 3 yılın sonunda Unilever’in Londra’daki merkezinde aralarında Çin, Kore, Japonya, Vietnam, Tayvan, Endonezya, Malezya, Avustralya gibi ülkelerin olduğu Doğu Asya deterjan işinden sorumlu “Regional Leader-Bölgesel Lider” olarak atandı. 1995’te Türkiye’ye dönen Yılmaz, bir yıl süre ile Pepsi-Co/Frito Lay organizasyonuna bağlı Uzay Gıda’nın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve CEO’luğu görevini üstlendi. 1996’da Unilever’in Türkiye’de çoğunluk hissesine sahip olduğu 9 şirketin Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su olarak yeniden göreve çağrılan Yılmaz, 2000 yılında artık farklı alanlarda faaliyet göstermek amacıyla görevinden ayrıldı.
Üniversitede ders veriyor
Çalışmalarını akademik dünyada devam ettiren Yılmaz, Koç Üniversitesi’nde MBA ve EMBA öğrencilerine “Strateji ve Liderlik”, son sınıf öğrencilerine de “Rekabetçi İş Stratejileri” konusunda ders vermeye başladı. 2002 yılında yeniden iş dünyasına dönen Yılmaz, Koç Holding Gıda, Perakende ve Turizm Başkanı olarak atandı. Yılmaz, 21 Koç şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı ve Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı.
Haziran 2008’den bu yana Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.’de çalışan Yılmaz, 2005 yılından bu yana “Adj. Prof./Distinguished Executive in Residence” olarak görev yapıyor. Farklı dersler veren Yılmaz MBA ve EMBA programlarına destek oluyor. (Hürriyet)
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber