Gün Haber

Sahipsiz sokak hayvanları ambulansı hizmete girdi

Büyükşehir Belediyesi ve Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) İl Temsilciği ortak çalışması ile iç donanımı tamamlanan sahipsiz sokak hayvanları ambulansı hizmete girdi.
ABONE OL
Abone Ol
Sahipsiz sokak hayvanları ambulansı hizmete girdi
Haberler / Türkiye
5 Ocak 2012 Perşembe 14:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Karadeniz Bölgesi'ndeki tek sokak hayvanları ambulansında biri veteriner hekim olmak üzere 5 kişinin görev yapacağı belirtildi.
Samsun'da hizmete sokulan sahipsiz sokak hayvanları ambulansının iç donanımı 10 bin liraya tamamlandı. Ambulans, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, HAYTAP İl Temsilcisi Gül Turan ve hayvanseverlerin katıldığı basın toplantısında tanıtıldı.
YÜREĞİMİZİ ACITIYORDU
Şehir içerisindeki trafiğin sokak hayvanlarını olumsuz etkilediği ve birçok hayvanın kazalarda yaralandığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Özellikle yaralı hayvanların veterinere götürülememesi gibi gerçekler vardı. Bunları görüyorduk ve yüreğimizi acıtıyordu. Oluşan duyarlılığın ardından HAYTAP ile işbirliği içerisinde bu projeyi başlattık. Mütevazi ama yüklü olduğu anlamı bakımından çok büyük bir ambulansı hizmete sunduk. Belki bizim ülkemizde çok yaygın değil. Karadeniz bölgesindeki ilk hayvan ambulansını bugün hizmete sunduk" dedi.
HAYTAP Temsilcisi Gül Turan da hayvanlar için gösterdiği duyarlılıktan dolayı Başkan Yılmaz'a teşekkür ederek, "Sokak hayvanları birçok trafik kazasında ya da başka olaylarda yaralanabiliyorlar. Onların veterinerlere ve hayvan hastanesine götürülmesi noktasında sıkıntılar yaşanabiliyor. Bugün hizmete giren ambulans, bu konuda yaşadığımız büyük sorunu çözmüş olacak" diye konuştu. 
Ambulansta 1 veteriner hekim, 3 sağlık personeli ve bir şoförün görev yapacağı belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber