Gün Haber

Sabah ve atv satılıyor

Yapılan açıklamada Çalık Grubunun Sabah ATV'nin satışı için Goldman Sachs'a yetki verdiği belirtildi. Çalık Grubu basın varlıkları için teklifleri 18 Ocak'a kadar alacak.
ABONE OL
Abone Ol
Sabah ve atv satılıyor
Haberler / Türkiye
6 Ocak 2012 Cuma 17:27
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gelen ilk bilgilere göre satışta KKR ve TGP'nin en büyük talipler olduğu konuşuluyor.

Çalık Grubu daha önce satış dedikodularını kesin bir dille yalanlamış ancak bir süredir grubun medyadan çekilme kararı aldığı konuşuluyordu. Çalık Grubu, 2007 yılında Sabah ve ATV’yi TMSF’den 1 milyar 100 milyon dolara satın almıştı. Ekonomi kulislerinde bir süredir, grubun kredi ödemelerinde zorlandığı ifade ediliyordu.

Çalık Grubu için en istekli alıcının Cüneyt Zapsu'nun danışmanlığını yürüttüğü Texas Pacific grubu olduğu iddia ediliyor.

2007'DE ÇALIK ALMIŞTI
1.1 milyar dolarlık teklifle Sabah ATV'yi satın alan Ahmet Çalık Türkiye'nin en büyük ikinci medya patorunu olmuştu.;
Financial Times gazetesi, ihaleyi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın damadının yönettiği bir şirketin kazandığını belirterek ihalenin sonucunun “taraflı medya oluşumu korkularını yarattığı” yorumunu yapılmıştı. Financial Times, “Türk medya grubu satışı, taraflı oluşum korkularını yarattı” başlıklı haberinde Sabah-ATV ihalesini değerlendirdi. Gazete “Muhalefetin, hükümetin taraflı bir medya yaratmaya çalıştığı yolundaki suçlamaları arasında Türk başbakanının damadı tarafından yönetilen bir şirket, ülkenin en büyük medya gruplarından biri için düzenlenen açık artırmayı kazandı” diye yazmıştı. İhalede teklif yapan tek potansiyel alıcı olan Çalık Holding’in 1.1 milyar dolar önerdiğini belirten gazete, ihaleye katılması beklenen RTL, News Corp ve Carlyle’nin ise teklif sunmadığını kaydedilmişti.

 

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber