Gün Haber

Yıldırım Akbulut hayatını kaybetti

ANAP Genel Başkanı Turgut Özal'ın Cumhurbaşkanı olmasının ardından başbakan olan Türkiye Cumhuriyeti 20. Dönem eski başbakanı Yıldırım Akbulut, hayatını kaybetti.
ABONE OL
Abone Ol
Yıldırım Akbulut hayatını kaybetti
Haberler / Siyaset
14 Nisan 2021 Çarşamba 17:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akbulut Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbn-i Sina Hastanesi'nde tedavi görüyordu.

15 Kasım 1935'de Erzincan'da dünyaya gelen Akbulut, 80'li ve 90'lı yıllarda Türk politikasının popüler isimlerinden biriydi. Hakkında üretilen fıkralarla ünlü Akbulut, başbakanlıktan önce iki kez TBMM başkanlığı da yapmıştı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 15 Nisan 2021 Perşembe 06:46
ANAP hükümetlerini göz önüne alınca Yıldırım Akbulut'un başbakanlığı döneminde ekonomik veriler iyi durumdaydı.Sanırım İstanbul İl Kongresi yapılırken otel ayısı diye anılan Mustafa Taşar divan başkanı idi,Yıldırım Akbulut taraftarlarının listesinin kazanacağını anlayınca kongreyi iptal yönüne gitti, daha sonra yapılan İstanbul İl Kongresini Semra Özal'ında desteklediği Mesut Yılmaz taraftarları kazanınca, Genel Kongrede Yıldırım Akbulut Başbakan olduğu halde Mesut Yılmaz'a karşı kaybetti.Zaten ondan sonrada ANAP'ın sona doğru yolculuğu başladı.Yıldırım Akbulut dönemi daha sakin dürüst olarak hafızalarda,ama ANAP'ın diğer dönemleri ise siyasette çoğunlukla yolsuzlukla anılır.Allah rahmet eylesin demek ki siyasetçi ölünce arkasından geçmişi hatırlanıyor.Yaşayanların kulağına küpe olur herhalde diyeceğim ama daha sonra gelen siyasetçilerin çoğunluğu zaten küplerini doldurmak üzere sahneye geldiler ve doldurarak gittiler.Artık yol olduğu gibi toplumda zaten çalıyor ama çalışıyor moduna geldi.Semra Özal kürklü olarak bir dergiye poz verdiğinde ne eleştirilere alışırlar alışırlar demişti,evet gerçekten ondan sonra siyasette o güne kadar görülmeyen her şeyi bu toplum gördü ve her şeye alıştı.Bakalım bundan sonra daha nelere göreceğiz.
 Kasim Arslan
 14 Nisan 2021 Çarşamba 18:19
Allah rahmet eylesin. Namuslu, serefli ve vicdanli bir adamdi. 1991 yilinda ANAP Genel Baskanligini kil payi Mesut YILMAZ'a kaptirmisti.Otel Ayisi Mustafa TASAR, Mesut YILMAZ'in safinda yer almisti.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber