Gün Haber

Akdeniz Üniversitesi rektörü ve A Takımı'na darbe içeriden geldi

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömür Taşkın, aralarında Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan’ın da bulunduğu 4’ü profesör biri doçent 5 kişi hakkında Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) Başkanlığı’na ihbarda bulundu, gerçeklerin açığa çıkarılmasını istedi.
ABONE OL
Abone Ol
Akdeniz Üniversitesi rektörü ve A Takımı'na darbe içeriden geldi
Haberler / KAMPÜS
8 Şubat 2021 Pazartesi 10:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rektör Özkan’ın yanı sıra, Rektör Yrd. Murat Turhan, Prof. Dr. Erol Gürpınar, Prof. Dr. Aylin Fidan Korçum ve Doç. Dr. Aslı Bostancı Toptaş hakkındaki bazı iddiaları YÖK’e verdiği dilekçede sıralayan şikayetçi profesör Ömür Taşkın, bu kişilerin nüfus ve makamlarını kullanarak, kamu kuruluşuna ait iş gücünü, devlet malını ve bilgi işlem alt yapısını şahsi ve kendi şirketleri adına kullandıklarını iddia etti.

Prof. Dr. Ömür Taşkın

Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Turhan, Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Erol Gürpınar ve Hastane Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Aslı Bostancı Toptaş’ın, 19 Temmuz 2019’da AGEM Yazılım Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi’ni kurduklarını belirten Prof. Dr. Ömür Taşkın’ın dilekçesinde yer verdiği ve belgelerle desteklediği iddialardan bir bölümü şöyle:

'ŞİRKETLERİNDE ÜRETİYORLAR'

“Bu üçlü hoca grubu, şirketlerinde ürettikleri yazılımları kendisine bağlı Tıp Fakültesi Dekanlığını da etkisi altına alarak tıp fakültesi öğrencileri üzerinden devreye sokuyorlar.”

'HEM AMİR HEM ŞİRKET SAHİBİ'

 “...Tıp fakültesi dekanı Aylin Fidan Korçum söz konusu programa kötü deme lüksü var mı? O şirketin yetkilisi ve sahibi kendisinin de amiri olan Prof. Dr. Murat Turhan… Programla ilgili övmeler çok başarılı görmeler gibi düşüncelerini ön plana çıkarıyorlar.”

Prof. Dr. Erol Gürpınar

'REKTÖR DESTEKLEYEREK SUÇA ORTAK OLDU'

 “Rektörün bunlara engel olması gerekirken bilakis desteklediği aynı suça ortak olduğu ve aklamaya çalıştığı yukarıdaki olayların incelenmesi ve tetkik edilmesi durumunda gerçekler anlaşılacak ve doğrulara ulaşmak mümkün olacaktır.”

Rektör Özlenen Özkan, Prof. Dr. Murat Turhan'a plaket verdi

"ADI GEÇEN KİŞİLER FETÖ HÜKÜMLÜSÜNÜN A TAKIMI'NDAYDI'

“Adı geçen kişilerin hemen hepsinin, FETÖ hükümlüsü ve ahlaki nedenlerden dolayı memuriyetten atılan eski rektörün A takımında olmaları, hatta yargılandığı Antalya 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde lehine tanıklık ettikleri dikkate alındığında şüphelerimiz artmaktadır. Dolayısıyla olayın tarafınızdan incelenip gerçeklerin açığa çıkarılması açısından isabetli olacaktır. Bu gerekçelerle gerçeklerin açığa çıkması açısından adı geçenler hakkında gereğinin yapılmasını arz ederim.”

Prof. Dr. Aylin Fidan Korçum

 

 

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Ahmet
 8 Şubat 2021 Pazartesi 22:14
Şimdi gazetecilerine nakiller hakkında haber yaptırıp köpeklerle resim çektirip ne kadar hassas oldukları konusunda haber yaptırırlar! Ne kadar başarılı bilşmsel adil dürüst ve muhteşem olduklarını vurgularlar! Evrak düzenleyici bilgisayar dahisi öğrencilerin dalga geçtiği rektör yardımcıları ile birlikte! https:www.sozcu.com.tr2021gundemhastanede-ameliyatla-alinan-kafatasi-kayboldu-6221112 Haberde hemşiranım zaten ne olduklarını vurgulamış.
 Edebi memur
 8 Şubat 2021 Pazartesi 19:53
Yatacak yeriniz yok kral
 Su
 8 Şubat 2021 Pazartesi 19:16
Sen işçilerle sözleşmeye oturduğunda ikramiyelerini kes hiç bir şey verme kendi adamlarına fazla maaş ödemeyi teklif et işçilerden boy kilo standardı iste sonrada bilmem ne ne güzel dünya
 Kaya
 8 Şubat 2021 Pazartesi 18:27
Olsun üniversitenin en büyük problemi başı boş köpekler onlarıda rek. Yard. Güvenlik amirine müdürüne trafik amirine toplattırıyoya ya :)))
 Ali Er
 8 Şubat 2021 Pazartesi 11:41
Bu kişilerin yanında fetö bile halteder. Hem cahil hem sahtekar hemde ne yaptığını bilmeyen liyakatsız kişiler. Tek işleri sahte evrak ve gazete haberi üreterek reklam yapıp açık kapatmak! Daha organ nakillerindeki sahtekarlıkları araştırılınca aynı kişilerrin ilişkileri ortaya çıkacaktır.
 taş
 8 Şubat 2021 Pazartesi 10:34
Onu bunu bilmem ama genel olarak bakıldığında 40 yıl süre ile FETÖ nün girmediği kurum kuruluş,özel sektörden tutunda her iş koluna,hatta milyonlarca evlere girerek örgüt elemanları daha doğrusu köleler oluşturmuşlar.Peki 2016 dan buraya kadar gelen sürece bakınca en çok temizlik TSK,Jandarma,Polis ve adliyelerde oldukları görülüyor.Buna rağmen oralarda bile halen FETÖ cü çıktığına göre gerisini siz düşünün,bunun dışında maalesef yeterli mesafe alındığı söylenemez.Zaten çoğu başka cemaatlere ve tarikatlara sızarak orada faaliyetlerini sürdürdükleri yazılıp çiziliyor,o nedenle tahmin edemeyeceğiniz kadar pusuda bekliyorlar.Şunu da söylememiz lazım bakın atamalara siyasete ve herhangi bir cemaate bulaşmamış insanlar görülüyor ki etkin yerlere getirilmiyor.O zaman bu FETÖ ile nasıl mücadele edilecek,hangi partiden olursa olsun geçmişte Fethullah hoca efendi diye methiye dizenlerin veya önüne yatanların hiç bir gün soruşturulduklarını gördünüz mü,o nedenle bu gün fakülte yarın başka yerler ne fark eder,bozulmayan bir şey kalmadı.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber