Gün Haber

Rektör hanıma kötü haber

ÇİN aşısını gönüllü olarak ilk yaptıran isimler arasında yer alan ve ‘Ben aşıya güveniyorum’ diyen Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a kötü bir haberimiz var. Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, Çin'in ürettiği koronavirüs aşısının Çin'de kullanımının yasak olduğunu açıkladı.
ABONE OL
Abone Ol
Rektör hanıma kötü haber
Haberler / KAMPÜS
30 Aralık 2020 Çarşamba 14:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Rektör Özkan, dün bir basın toplantısı yapmış, aşı karşıtları veya aşıya karşı güvensizliği olanlara, “Yüzde 60'ımız eğer aşı olmaz ise, bununla savaşma şansımız yok. Ya aşı olacağız ya kovid olacağız" diye seslenmişti.

ENDONEZYA’YI REFERANS GÖSTERMİŞTİ

Yaptırdığı 2 dozun ardından antikorlarının çok yüksek seviyede olduğunu açıklayan Prof. Dr. Özkan, şunları söylemişti:

“Ben ilk gönüllüydüm, hatta Faz3'e girerken gönüllü olmam gerektiğini düşündüm. Endonezya'dan aldığımız bilgilerde aşının çok güvenli olduğu, çok ciddi yan etkilerinin olmadığı. Bizde de gördüğümüz kadar çok ciddi miktarda yan etkimiz yok. O güzel bir şey.”

ÇİN KONSOLOSUNDAN ŞAŞIRTAN AÇIKLAMA

Hükümete yakın Akit Gazetesi’nin yine hükümete yakın A Haber’e yapılan bir açıklamaya dayanarak yaptığı habere göre, Çin'in İstanbul Başkonsolosu Cui Wei, bugün Türkiye'ye ulaştığı nakledilen Çin'in ürettiği koronavirüs aşısının Çin'de kullanımının yasak olduğunu ifade etti.

Haberde şöyle denildi:

“Başkonsolos Wei, Türkiye'ye satılan aşılar hakkında A Haber'in canlı yayınında yaptığı açıklamada, faz 3 aşamasında olan aşıların Çin'de yasak olduğunu ancak bir yasa değişikliğiyle sınırlı alanlarda kullanımına izin verildiğini vurguladı.

Wei açıklamasında şu ifadeleri kullandı; ‘Faz 3 aşamasındaki aşıların kullanımına henüz yasal bir şekilde izin verilmedi. Çin'de de kullanımı yok ama Çin'de yasanın formalitelerini aştıktan sonra faz 3 aşamasında olan aşıların paralel bir şekilde yasaya göre çok sınırlı olan alanlarda acil durumlarda kullanımına izin verildi.’

TÜRKİYE'DE 'DENEMESİ' Mİ YAPILIYOR?

Başkonsolosun söz konusu açıklamalarına vatandaşlardan tepki sesleri yükseldi. Çin'in kendi vatandaşına yapmadığı aşıların Türkiye'de adeta 'deneme'sinin yapılması kamuoyunda tepkiyle karşılandı.”

 

  Haberin Videosu

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Gülşen
 1 Ocak 2021 Cuma 12:18
Çinde kullanımı yasak demiyor. Henüz faz3ten geçmediği için onaylanmadı o yüzden yasak diyor. Acil durumlar için kullanımı çok daha önceden onay aldı diyor. Sanırsam aynı kişiyi dinlemedik. Ya da ortada kötü niyetli biri var
 Lale Çalıkoğlu
 1 Ocak 2021 Cuma 01:23
Bu illetten kurtulmanın tek çaresi aşıdır. Ben de seçme şansımız olsaydı Pfizer BionTech aşısını isterdim. Seçme şansımız olmayacak gibi...Çin aşısı deyip yaptırmamazlık olmamalı. Sonuçta bilinen bir yöntem inaktif aşı...Yapacak bir şey yok. Ne gelirse vurdurmak gerekli. Aksi daha tehlikeli... Aşı mı? Yoksa ölme ihtimali mi? Bu stres çekilmez.
 Serdar Akyel
 1 Ocak 2021 Cuma 01:01
Siz nereye yakınsınız
 Deniz
 31 Aralık 2020 Perşembe 19:30
Saçmalamayın
 Ertan
 31 Aralık 2020 Perşembe 18:47
Sanki bu aşı ile ilgili olumsuz bir yorum nereden buluruz gibi bir araştırma mı yaptınız, insanların kafasını karıştıracak sözlere karşıyım.
 Urfalı İbrahim
 31 Aralık 2020 Perşembe 10:34
Laf cambazlığı yapıp insanları tedirğin etmeyin ! Okuz altında buzagı aramayı bırakın lütfen
 Ayse
 31 Aralık 2020 Perşembe 09:13
Ben türk aşısını bekliyorum başka ülkelere köle olacağıma kendi ülkeme kurban olurum
 Yılmaz Aslan
 31 Aralık 2020 Perşembe 07:56
Koskoca Akdeniz Üniversitesinein rektoru.
 Mehti Zor
 31 Aralık 2020 Perşembe 06:48
Bilimsel temellere dayalı açıklamaları, bilim yuvasının rektörü yapmayacakta kim yapacak? Önce Allah''a sonra rektöre güveniyoruz. Aksi bir durumda; ülkenin durumunu düşünmek istemiyorum.
 Hasan Bahri
 31 Aralık 2020 Perşembe 00:55
Maske ve hijyene ve sosyal mesafeye gerektiği gibi uysaydık aşıya da fazla iş düşmezdi.Sorunlu aşı olduğu ilerde insana neler yapabileceği bir soru işareti.Aşı olmazsak bazı geri zekalılara göre de vatan haini olacak kız vermeyeceklermiş.Kizların turşusunu kuracakları için ilk önce kızlar onlara lâzım galiba.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber