Gün Haber

Rektörü yanılttılar mı?

Antalya’da organ naklinin ilk yapıldığı Akdeniz Üniversitesi, bu yıl nakil sayısında bir özel hastanede sadece bir profesörün yaptığı böbrek ve karaciğer nakillerinin bile çok gerisinde kaldı.
ABONE OL
Abone Ol
Rektörü yanılttılar mı?
Haberler / KAMPÜS
29 Aralık 2020 Salı 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan bugün bir basın toplantısı düzenledi. Bu toplantıda konuşan AÜ Hastanesi Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, 2019'da 234'ü böbrek, 71'i karaciğer, 4'ü kalp olmak üzere toplam 309 organ nakli yapıldığını söyledi. 2020'de nakillere bir miktar ara verildiğine dikkat çeken Prof. Dr. Aydınlı, bakanlığın yeni normaller oluşturmasının ardından yeniden başlanan süreçte 116'sı böbrek, 35'i karaciğer, 1'i kalp olmak üzere toplam 152 organ nakli gerçekleştirildiğini kaydetti.

BAŞHEKİM BİRİNCİYİZ DEDİ AMA...

Covid-19'un da etkisiyle bu yıl beyin ölümü olanlardan çok az bağış alındığına işaret eden Prof. Dr. Aydınlı, “2019'a göre neredeyse yarı yarıya düşme var. Buna rağmen hastaneler içinde böbrek naklinde ulaşılmaz ölçüde birinci sıradayız, karaciğer naklinde de ikinci sıradayız" diye konuştu.

HANGİSİ GERÇEK

Oysa,  Antalya’da özel bir hastanede yaptığı nakiller ile adından çokça söz ettiren Prof. Dr. Alper Demirbaş’ın, 4 gün önce faceebok sayfasından yaptığı paylaşımda verdiği rakamlar, üniversitenin kat be kat üzerinde çıktı.

 

Üniversite bu yıl 116 böbrek nakli yaptığını açıklarken Demirbaş’ın kendilerinin yaptığı böbrek nakli sayısı rakamı 315 oldu. Yine üniversite 35 karaciğer nakli yaptığını açıklarken , Demirbaş’ın  paylaşımında yaptıkları karaciğer nakli sayısı ise 120 olarak yer aldı.

REKTÖRÜ YANILTTILAR MI?

Dünyanın sayılı organ nakli merkezleri arasında yer alan AÜ Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 2020 yılında gerçekleştirilen organ nakilleri, Covid-19 salgınının organ nakli sürecine etkisi değerlendirildi.

Hastanenin üniversitenin marka yüzü olduğunu belirten Rektör Özkan, organ nakli ve kompozit doku nakliyle ilgili bayrağı Prof. Dr. Tuncay Karpuzoğlu'ndan devraldıklarını, daha yükseklere taşımayı ve bu markayı daha değerli hale getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Devam eden birçok proje olduğunu anlatan Prof. Dr. Özkan, “Covid-19 nedeniyle bir miktar sekteye uğramış olsa da hazirandan sonra hızla sayılarımızı güvenli bir şekilde artırdık. Covid-19'da güvenlik önlemleri çok önemliydi. Güzel işler başardık birlikte. Karaciğer nakillerinde de çok güvenli, güzel işler yaptık. Kompozit doku nakilleri de öyle. İnşallah bir sürpriz yapmak istiyorum, 2021 yılında inşallah akciğer ve bağırsak naklini de bünyemize kazandıracağız. Ancak Covid'in biraz daha kontrol altına alınması gerekiyor" diye konuştu.

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Fetöcülerin atadığı yöneticiler göreve devam ediyor.
 10 Şubat 2021 Çarşamba 06:46
Fetöcü eski dönemin atadığı üst düzey idareciler hala iş başında. Değişen ne ki?
 Adın önemi yok
 4 Ocak 2021 Pazartesi 13:54
Fetocuların fetö olmayanı harcadığı üniversiteye Akdeniz Üniversitesi denir.
 Yılmaz Aslan
 31 Aralık 2020 Perşembe 12:15
Koskoca üniversitenin maalesef geldiği nokta bu.
 KADER
 30 Aralık 2020 Çarşamba 10:19
VALLAHİ SIKILDIK REKTÖRDEN NE MERAKLI ÇIKTI HERGÜN HABERLERE ÇIKMAYA İŞİNİ YAPSIN ÜNİFERSİTEDE BİR YIGIN İŞ VAR İL YÖNETİCİLERİ BİLE GÖRMÜYORUZ BU KADAR...
 Mehmet
 30 Aralık 2020 Çarşamba 09:18
Özel kalem Aylin abisiyle beraber birimleri dizayn edip sınavlara rektör hocanın haberi olmadan geç gelenleri almak valilikteyiz toplantıyı unutup katılan hocanın fırça yemesini sağlamak dışında fırsat bulup buralara savunma makamı gibi yazar olmuş şimdide bi daire başkanıyla uğraşıyo öylemi
 demir
 30 Aralık 2020 Çarşamba 00:27
Kamuda ne kadar iyi yetişmiş doktor varsa yüksek ücret nedeniyle özel hastanelere gittiler.Peki bunlar fakültelerde yetişmişlerdi,dolaysı ile isim yapmış doktorlar özel hastanelerde,bir kişi hasta oldu mu önce isim yapmış doktor arıyor bütün mesele bu.Doktorları fakültelerde tutmakta zor arada gelir farkları çok olunca istifa edip gidiyorlar,bu konuda da bir strateji belirlenerek hocaların fakültelerde kalması sağlanmalıdır.
 Dikkat
 29 Aralık 2020 Salı 19:54
Kamu hastaneleri ile özel hastaneleri karıştırmayalım merkez müdürü kamu hastaneleri içinde diyerek vurgulamış bilgi verirken dikkat edilirse Yanlış algı oluşturmaya gerek yok
 Aydın
 29 Aralık 2020 Salı 19:34
Herseyiin reklam ve yalana dayandığı tamamen kamuoyunu yanıktıcı bştrine oynıyan kişiler maslesef

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber