Gün Haber

Akdeniz Üniversitesi 'Bağırsak' nakline hazırlanıyor

Türkiye’de ilk bağırsak nakli 18 yıl önce İzmir’de, 2 yıl önce de İnönü Üniversitesi’nde yapılmıştı. Akdeniz Üniversitesi ise bu yıl nakil yapmayı düşünüyor. Dünya'da 60 merkezde bu nakil yapılıyor.
ABONE OL
Abone Ol
Akdeniz Üniversitesi 'Bağırsak' nakline hazırlanıyor
Haberler / KAMPÜS
18 Ocak 2021 Pazartesi 10:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akdeniz Üniveristesi bağırsak nakli yapmaya hazırlanıyor. 2003 yılına kadar ince bağırsak naklinin yapılamadığını Türkiye’de, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi söz konusu nakilleri gerçekleştiren ilk ve tek merkez oldu.

Dünyanın ilk ince bağırsak nakil ünitesi de 2011 yılında İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde açıldı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde 9 aylık Hüseyin Yiğit, bu yaş grubunda dünyada ilk kez uygulanan ''kök hücre aşılamalı ince bağırsak nakli'' ile sağlığına kavuşan hasta da olmuştu.

İNÖNÜ’DE BAĞIRSAK NAKLİ ÜNİTESİ VAR

35 yaşındaki Sema Cihan’da 2019 yılında  İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde gerçekleştirilen nakille yeniden yaşama bağlanmıştı.  “Dünyada yaklaşık 60 merkezde ince bağırsak nakli yapılıyor” diyen İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü Bağırsak Nakli Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Sait Murat Doğan, enstitü bünyesinde 2015 yılında ince bağırsak nakline başladıklarını açıklamıştı.

18 YIL SONRA A.Ü’DEN ‘BİZ DE YAPACAĞIZ’ AÇIKLAMASI

Türkiye’de ilk ince bağırsak naklinin gerçekleştirildiği 2003 yılından bugüne kadar geçen 18 yılda Akdeniz Üniversitesi’de bu nakil yapılamadı. Geçtiğimiz yıl sonunda Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan ilk kez ince bağırsak naklinden söz etti. Özkan, bugün de DHA’ya yaptığı açıklamada Akdeniz Üniversitesi'nde bir kadın ve bir erkek hastanın, ince bağırsak nakli için gün saydığını söyledi, “Altyapımız hazır, tecrübemiz çok yüksek. Nakil için sadece Covid-19’un daha güvenli bir zamanlamasını bekliyoruz" dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 18 Ocak 2021 Pazartesi 13:59
Vallahi alkışlanır binlerce kişi bu konuda mağdurlar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber