Gün Haber

Saç Dökülmesi Neden Olur?

Hemen hemen her cinsiyetten ve neredeyse her yaştan insanın yaşadığı klasik bir saç problemi olan saç dökülmesi, genetik faktörler nedeniyle erkeklerde daha yaygın olarak görülmektedir.
ABONE OL
Abone Ol
Saç Dökülmesi Neden Olur?
Haberler / GÜN'ün ürünü
25 Kasım 2020 Çarşamba 11:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

“Erkek tipi” denilen genetik kaynaklı ve dökülmeye daha yatkın saç tipi ve genetiğinden kaynaklanabilmektedir. Saçlar, insanın dış görünüşünden, özgüvenine kadar pek çok yönünü etkileyebilen bir aksesuar olarak nitelendirilebilir. Bu yüzden saç dökülmesi, bunu yaşayan her insan üzerinde olumsuz en az bir etki bırakmaktadır.

Saç Dökülmesi Probleminde Etkili Faktörler

Saç dökülmesini tetikleyen pek çok faktör sayılabilmektedir. Fakat genel olarak bütün saç dökülme sorunlarının ortak noktaları şunlardır;

  • Genetik Faktörler;

Aileden gelen genetik bir miras olarak, saç köklerinizin güçsüzlüğünden kaynaklanabilecek bir saç dökülmesi ihtimali mümkündür.

  • Hormon Bozukluğu;

Bazı hormonların eksik veya fazla salgılanmasından kaynaklı olarak saçlarınızın dökülmesi söz konusu olabilir.

  • Vitamin Eksikliği;

Sağlıksız bir beslenme durumunda, yetersiz vitamin alımından kaynaklı olarak saç dökülmesi sorunu yaşayabilir.

  • Kozmetik Etkenler;

Saçlarınızın sürekli olarak boya, fön gibi sıcak ve kimyasala maruz kalması, saçların koparak dökülmesine yol açabilecek faktörler arasındadır.

  • Sinir, Stres ve Depresyon;

Stres ve depresyon kaynaklı dökülmeler ise günümüzde en çok görülen dökülme sebebidir. Anksiyete, stres bozukluğu, depresyon gibi durumlar saçlarda ciddi oranda dökülme sorununa yol açabilmektedir.

Saç Dökülmesi İçin Alınabilecek Tedbirler

Saydığımız saç dökülmesi neden olur sorusundan yola çıkarak, bu nedenlerin kaldırılması temel amacımız olmalıdır. Dökülmenin hangi derecede olduğu, hangi sebebin ve ya sebeplerin saç dökülmesini tetiklediği tespit edildikten sonra, bu nedenleri ortadan kaldırmak ve saç köklerinin güçlendirilmesi için gereken önlemler alınabilir. Saç dökülmesine karşı, öncelikli olarak vücudumuza aldığımız besinlerin kalitesine dikkat etmemiz gerekmektedir. Saçların ihtiyaç duyduğu maddeleri ise şu şekilde sıralayabiliriz;

  • Keratin
  • B7 vitamini (biotin)
  • L-Sistin
  • Silisyum
  • Çinko
  • Magnezyum
  • B5 vitamini

Bu maddelerin alımına dikkat etmenin yanı sıra, kimyasallardan uzak durmalı ve düzenli beslenmeye özen gösterilmelidir. Tabii günümüz şartlarında düzenli beslenmek çoğu zaman mümkün olmayabiliyor. Bu gibi durumlar için takviye destek olarak saç dökülmesi için şampuan kullanımı tercih edilebilir. Bioblas, saç dökülmesi için şampuan üretirken özellikle içeriğinde kullandığı maddelerin, saçların ihtiyacı olan besinlerden üretilip tamamen doğal olmasına özen göstermektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber