Gün Haber

Giyim endüstrisinde kullanılan dar dokuma kumaşlar

Giyim endüstrisi çok geniş bir evren. Sayısız dokuma türü, dokuma tekniği, kumaş çeşitleri ve dikim yöntemleriyle teknik ve teorik bilginin birlikte yer aldığı, zorlu bir dünya. Ülkemiz de bun endüstride gayet iyi bir yerde.
ABONE OL
Abone Ol
Giyim endüstrisinde kullanılan dar dokuma kumaşlar
Haberler / GÜN'ün ürünü
23 Kasım 2020 Pazartesi 17:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bunu da ustalarımızın, işçilerimizin ve mühendislerimizin geleneksel olanı modern tarzlarla aynı potada eritme yeteneğine borçluyuz.

Dar dokuma kumaşlar da bu endüstride önemli bir yere sahip. Dilerseniz önce dar dokuma ne demek, oradan başlayalım:

Dar dokuma kumaşı nedir?

Tanım olarak, dar dokuma kumaşlar "genişliği 25 cm  veya daha az olan ve her iki tarafında dokuma kenarı olan, herhangi bir elastik özelliği bulunan ve bulunmayan çeşitleri olan  tekstil ürünüdür." Genellikle belirli ve pratik bir amaç için tasarlanmış ufak  kumaş şeritlerdir. Kordonlar, örgüler dar dokuma kumaşlar olan  ve yaygın olarak kullanılan öğelerdir.

Dar dokuma  kumaşlar önceleri  hazır giyim endüstrisinde şapka, korseler ve iç çamaşırlarında ve askeri üniformalarda kullanılmıştır. Ancak, dar dokuma artık birçok alanda kullanılmaktadır.

Hayatınızdaki gündelik eşyalara  dikkat ederseniz, arabanızdaki emniyet kemerinden köpeğinizi gezdirdiğiniz tasmaya, yatağınızdaki sert kumaş kenarlara kadar pek çok dar dokuma kumaş göreceksiniz. Yani, bugünlerde hayatımızın her alanında mevcut.

Son zamanlarda, teknoloji ilerledikçe dar dokuma çok farklı alanlarda da kullanılmaya başlamıştır. Tıp alanı bunlardan sadece biridir. Tabii, asıl kullanılma alanı giyim sektörüdür. Hatta, endüstrinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu söylersek çok fazla abartmamış oluruz.

Dar dokuma genellikle ayrıntı ve ek parçalarda göze çarpar. Yakalarda, kol ve manşet bölgesinde, kıyafetlerin kenarlarında estetik amaçlı görüntü ve süslemeler için sıklıkla dar dokuma kumaşlar kullanılmaktadır. İç çamaşırı, ayakkabı ve çanta gibi kıyafet ve aksesuarlarda da dar dokuma kumaş örnekleri görmek mümkündür.

Dar dokuma kumaşların giyim konusunda faydaları da çoktur. Elastisiteye bağlı yıpranma ve eskimeyi engellerler. Güzel bir süs olarak kullanılabildikleri gibi ürün etiketlerinde ve kıyafetlerinizi askıya asmak için yer alan kumaşta da dar dokuma örneklerini görmemiz mümkündür.

Dar dokuma kumaşlar detaylarda saklı olabilir, ancak detaylar bazen çok önemlidir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber