Gün Haber

Pantolon Modelleri Nasıl İsimlendiriliyor?

Kıyafetler kumaştan yapılmış insanın 2. derisidir. Bu yüzden hayatımızda çok önemli bir konuma sahiptir çünkü aynı zamanda kıyafetler kendini dışa yansıtma yoludur. Bu kıyafetlerin içerisinde hiç şüphesiz ki pantolonun çok daha büyük bir yeri vardır.
ABONE OL
Abone Ol
Pantolon Modelleri Nasıl İsimlendiriliyor?
Haberler / GÜN'ün ürünü
4 Ekim 2019 Cuma 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Pantolonun Kısa Tarihi

Pantolon, tarih öncesi dönemde Asyalı toplumlar tarafından kullanılmasıyla ortaya çıkmıştır. Sonraları Çinlilerin, Moğalların ve sırasıyla Persler, Medler, Yahudiler ve Fenikelilerin de tanıdığı pantolon her topluma göre biçimsel değişikliklere uğramıştır. Bazı toplumlarda sıradan askerlerin sonraları ise paralı ya da denizci askerlerin giydiği pantolon askerlerin gelişiminde önemli bir yere sahip oluyordu. 

Pantolonun isim babası Fransa ve İngiltere'yi dolaşarak tiyatro yapan Commedia dell'Arte gruplarının sevilen karakterlerinden birisi Pantalone idi. Hem davranışlarıyla hem de kılık kıyafetiyle dikkat çeken söz konusu karaktere ve pantolonuna Fransa’da ''pantalon'' ; İngiltere’de ''pantaloon'' denmeye başlandı. 

17. yüzyılda Fransız soylularının tayta benzeyen külotlarının yerine tercih edilerek giyilen uzun pantolon modelleri köylü sınıfını soylu kesimden ayıran bir sembol haline geldi. Sonraları halk tarafından üniforma olarak kullanıldı.

18. yüzyılda biraz daha kısalarak kullanılan pantolonlar,20. yüzyılla beraber moda endüstrisine göre kullanılmaya başladı. Kumaş farklılıklarının yanı sıra modellerinde de pek çok farklılık yapılan pantolonlar, modellerine ve kullanımına göre farklı farklı isimlerle hayatımızda yer edinmeye devam ediyor.

Pantolon Modelleri

Çizme paça pantolon, çizmelerin üzerine giyildiğinde paçaları çıkmış görüntüsü verdiği için bu isimle anılır Diz kapağına kadar vücuda oturur.

70 ‘lerde popüler olan ispanyol paça pantolon o dönemin özgürlükçü, hippie, çiçek insanlarının sembolü olmuştur. Çok geniş paçalara sahip olan İspanyol paçanın çizme paçadan farkı giyilen ayakkabıyı kapatacak kadar uzun olması ve kalçaya kadar vücuda oturmasıdır.

Geniş paça pantolonun paçalarının geniş olmasından dolayı, dar paça pantolonun ise paçalarının dar olmasından dolayı bu isimleri almıştır.

Pantolon Çeşitleri

Modanın vazgeçilmezlerinden olan kot pantolon, pantolon çeşitlerinin en yaygın olarak tercih edilenidir. 1873 yılında hayatımıza giren kot pantolon kumaşından dolayı kot ismini almıştır. Kumaş pantolon, kadife pantolon ve deri pantolon da tıpkı kot pantolonla aynı sebepten isim almıştır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber