Gün Haber

LOHUSA GİYİMİ DİĞER ÜRÜN GRUPLARINDAN AYIRAN ÖZELLİKLER NELERDİR?

Lohusalık dönemi söz konusu olunca annenin ve yakınlarının her zamankinden daha özenli davranması beklenmektedir.
ABONE OL
Abone Ol
LOHUSA GİYİMİ DİĞER ÜRÜN GRUPLARINDAN AYIRAN ÖZELLİKLER NELERDİR?
Haberler / GÜN'ün ürünü
27 Eylül 2019 Cuma 11:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Lohusa dönemi psikolojik açıdan ve sağlık açısından kadının dikkatli olması gereken önemli bir süreçtir. Bu yüzden lohusa giyim ürünleri konusunda da özenli ve dikkatli davranılarak kıyafetler seçilmelidir. Lohusa pijama , lohusa gecelik ve elbisesi lohusa giyim ürünleri denince akla ilk gelen seçeneklerdir. Tabi ki hamile elbise ve pijamaları da aynı derece önemlidir.

Hepsini tek başlık altında toplamamız gerekirse annelik sürecinde tercih edilen hamile elbise, lohusa pijama, lohusa gecelik ve elbiselerinin bu kadar önemli olmasının ilk nedeni; anne adayının enfeksiyona açık bir vücudu olmasıdır. Bilindiği üzere hamilelik ya da lohusalık fark etmeksizin iki süreçte de enfeksiyon alma riskine karşı tedbirli olunmalıdır. Hamilelikte ve lohusalık döneminde yaşanabilecek ufak tefek hastalıklarda bile bebek ve anne ciddi sıkıntılar yaşayabilmektedir.

Lohusa ve Hamile Giyimi Neden Önemlidir?

Çoğu kadının bildiği üzere anne olma sürecine girilince kadının bedeninde değişimler yaşanmaya başlanır ve anne adayının vücudu bebeğin gelişmesi ve beslenmesine uygun bir şekil alır. Anne adayının sadece karnı büyümez. Ayrıca göğüslerinde süt oluşmaya başlar ve rahim, rahim ağzı genişler. Hormonlar normale oranla fazla salgılanmaya başlar ve kadının duyguları yoğun yaşadığını görürüz. Bu 9 aylık süreçte kadın bedeni anne bedenine evrilir ve bebek için bir barınak haline gelir. Lohusalık dönemi ise hamileliğin tam tersidir.

Kadının vücudunda yıkımlar yaşanır ki bu hamilelik sürecinin bitişi ile olur.  Kadın bedeni için yeniden yapılanma, toparlanma söz konusudur. Bağışıklık düşüktür. Annenin bu süreçte protein ve vitamin destekli beslenmesi, kaliteli uyku düzeni olması ve kendisine bireysel bir zaman ayırabilmesi önemlidir. Fakat tüm bunların yanı sıra bu süreçte kullandığı lohusa pijama, lohusa gecelik, hamile elbise ve türevleri konusunda dikkatli ve seçici davranılmalıdır. Bağışıklık düşüklüğü nedeni ile enfeksiyon riski yüksektir ve anne, bebek için yıpratıcı tedavi süreçlerine neden olabilir. Özellikle lohusa pijama, lohusa gecelik ve hamile elbise ya da takımlarını seçerken polyesterden kaçınılması gerekir. Ailenizin sağlığı için pamuklu ya da ipek gibi güvenli malzemelerden yapılmış giyim ürünleri tercih edin.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber