Gün Haber

Gümüş Yüzük

Gümüş tarihi çok eskiye dayana değerli metallerden biridir.
ABONE OL
Abone Ol
Gümüş Yüzük
Haberler / GÜN'ün ürünü
2 Ekim 2019 Çarşamba 15:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Gümüş madeni işlenerek yapılan yüzükler de gümüş yüzük kategorisinde yer alır. Gümüş yüzük kavramının ortaya çıkması da neredeyse madeninin ortaya çıkış tarihi kadar eskidir.

Gümüş Yüzük ve Moda

Gümüş yüzük kültürünün dünya modasında çok ayrı ve çok özgün bir yeri vardır. Bu durumu bir takım örneklerle açıklamaya çalışcağız yazımızın devamında. Ama size önceden şunu hatırlatmak isteriz. Bundan 20 yıl önce giydiğimiz kıyafetlerin çoğunu bugün giymiyoruz. Doksanlı yılların veya seksenli yılların kıyafetlerini giymek ve onları taşımak ise başlıbaşına moda ekolü olmuş.

Elbette bazı okurlarımıza moda kavramı mantıksız geliyor olabilir. Neden bundan 60-70 yıl öncesi gibi ya da 20-30 yıl öncesi gibi giyinemiyoruz? O günkü gibi giyinmeye kalktığımızda ise bütünüyle bir tarz sahibi olmamız gerekiyor. Burada aslında mantıksız bir durum var. İnsanlık tarihinde eşyalarda görünüm değişimi ancak işlev değiştiği zaman gerçekleşen bir durum işin özünde. Örneğin otomobillerin görünümü, binaların görünümü değişmiş durumda çünkü işlevi değişmiş durumda. Modayı anlamsız bulanların çoğu zaman sorduğu soru da özünde budur. İşlevi değişmeyen tekstil ürünlerinin neden sürekli olarak tarzı, rengi vs. değişir?

Yukarıda modaya dair değindiğimiz bu karmaşık ve dalgalı durumla gümüş takının hiçbir alakası ya da ilişkisi yoktur. Bundan 20-30 yıl öncesinin bir gümüş yüzüğünü de bugünkü herhangi bir kıyafetinizle rahatlıkla kullanabilirsiniz. Gümüş yüzüğün ve gümüş takının tarihsel mirasının ve kuvvetinin en açık biçimde gözlemlenebileceği durumlar zaten bu tarz durumlardır. Eskimeyen ve kendini sorgulatmayan her şey günün hızlı tüketiminden sıyrılmış ve klasik haline gelmiştir. Gümüş takı ve gümüş yüzük de klasiktir ve çabuk tüketilip bir kenara atılabilecek bir moda asla olmayacaktır.

Altın Takı ve Gümüş Takı

İlginç bir şekilde tarihi geçmişleri birbirine yakın olmasına rağmen altın takılar her ne kadar çok güçlü olsa da gümüş takılara kıyasla moda dalgalanmalarından daha fazla etkilenir. Örneğin bundan 30-40 yıl önce her genç kız için burgu bilezik talep edilen bir takıyken bugün kadınların günlük hayatta tercih ettikleri altın takılar çok daha farklı formlara bürünmüştür.

Gümüş Yüzük Ürünlere Bakmak İçin: https://santamariajewels.com/

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber