Gün Haber

Mdf Nedir? Mdf Çeşitleri Nelerdir?

Günümüzde ahşap ürünlerinde çok fazla tercih edilen MDF, çok sık kullanım sağlanan bir ürün olmaktadır. Buna bağlı olarak da Mdf ürünlerin oluşum özellikleri ve çeşitleri herkes tarafından merak edilen bir konu olmaktadır.
ABONE OL
Abone Ol
Mdf Nedir? Mdf Çeşitleri Nelerdir?
Haberler / GÜN'ün ürünü
21 Nisan 2022 Perşembe 12:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

MDF, yapısal olarak yumuşak veya sert olan ahşap kalıntılarına karşı çok yüksek oranda ısı ve basınç uygulanması ile ortaya çıkan son derece sağlam bir ürün olmaktadır.

MDF Nedir? Özellikleri Nelerdir?

MDF genel anlamı ile yoğunluklu sunta olarak bilinmektedir. Bunun yanında çok sık bir şekilde mobilya yapımında kullanılan, sert ve dayanıklı yapıda olan ahşap malzemedir. Kullanım alanları da çok geniş olan MDF, diğer bir anlamı ile de yoğunluklu sunta denilmektedir. Bu tanımlara baktığımız zaman şunu da unutmamak gerek, MDF, sunta ile karşılaştırıldığı zaman daha kaliteli ve de daha pahalı bir malzeme olmaktadır.

MDF mobilya sektöründe günümüz şartlarına uygun olarak sağladığı çok fazla sayıda avantaj olmaktadır. Günümüzde mobilya alanında, özellikle panel mobilya üretimlerinde çok fazla kullanımı olmaktadır. MDF, özellik olarak neme ve ısıya karşı dayanıklı bir ürün olmaktadır. Ayrıca; boyama işlemleri için de çok elverişli bir ürün olmaktadır. MDF yüzeyi pürüzsüz olduğu için, boyama konusunda oldukça ideal bir ürün olmaktadır.

Doğal ahşap kullanımının yapıldığı birçok alanda kullanılabilir. Genel olarak daha çok mobilya ve inşaat alanlarında ve özel dekorasyon ürünlerinin yapımında daha çok tercih edilmektedir.

MDF Çeşitleri Nelerdir?

Mdf çeşitleri sunta, suntalam, Mdf lam, duralit mdf şeklinde geniş bir yelpazeye sahiptir. Dekoratif kaplamanın çeşitlerine uygun olarak mobilya veya yüz dekorasyonu üretiminde kullanılan; orta yoğunlukta olan lifli levhalar lamine şeklinde boyalı ve de kaplanmış olarak çeşitlenmektedir. Genel olarak baktığımızda mobilya sektöründe birçok farklı çeşit bulunmaktadır. Tüm bu çeşitleri kendi aralarında kullanım ve kalite olarak ayrılmaktadırlar.

Mdf dışında mobilya kullanımında sıklıkla karşımıza çıkan plywood oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olmaktadır. Plywood; ahşap malzemeden üretilen ve ince ağaç tabakalarının birbirleri üzerine çapraz ve dik açılarla yerleştirilen WBP tutkal ile yapıştırılan ve sonra preslenen bir üründür. Bu üründe tıpkı Mdf gibi çok fazla tercih edilen ahşap malzemedir.

MDF hakkında daha detaylı bilgi almak ve plywood çeşitlerini incelemek için https://babayapi.com/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber