Gün Haber

GATA kafatası üretiyor

Türk Silahlı Kuvvetleri personeli ile sivil vatandaşların kişiye özel doku ve uzuv kayıplarındaki protez, ortez ve implantların ileri teknoloji ürünü cihazlarla üretilmesi için gerekli olan 'Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi', GATA Komutanlığı yerleşkesinde hizmete açıldı. Merkezde 9 mühendis ve 11 tabibin görev yaptığı belirtildi.
ABONE OL
Abone Ol
GATA kafatası üretiyor
Haberler / Türkiye
31 Ocak 2012 Salı 10:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi'nde hızlı imalat ve hızlı prototipleme sistemlerinin kullanılmasıyla, bu alanda Türkiye'de ilk merkez olma özelliğine sahip olduğu bildirildi.

Medikal Tasarım ve Üretim Merkezi'nde üretilen ürünlerin terör, doğal afet, trafik kazaları tehdidine maruz kalanlar, bu teknolojiye ihtiyaç duyulduğunda parçalı doku kaybı, kanser cerrahisi, plastik cerrahisi, ortopedi ve adli tıp konularında yaygın olarak kullanılacağı belirtildi.

'TIP TEKNOKENTİ'NİN ÇEKİRDEĞİ

İç Güvenlik operasyonlarında yaralanan gaziler başta olmak üzere hak sahibi Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin ihtiyaç duyduğu ortez ve protezlerin bazı kısımları Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Japonya gibi ülkelerden tedarik ediliyordu. Ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet verebilecek kabiliyette yapılandırılan bu merkezin, GATA Komutanlığı'nda kurulması planlanan 'Tıp Teknokent'inin çekirdeğini oluşturacağı belirtildi.


ANKARA, (DHA)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber