Gün Haber

Ortalığı karıştıran fotoğraf

Geçen hafta bazı gazetelerde PKK’nın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) ‘eğitim üssüne çevirdiğini’ öne süren bir haber vardı. İddiaya göre PKK, Kıbrıs Beşparmak dağlarında gençlere eğitim veriyordu. Haberlere eşlik eden fotoğrafta ‘dağlık ortamda bir grup genç gülümserken’ görülüyordu.
ABONE OL
Abone Ol
Ortalığı karıştıran fotoğraf
Haberler / Türkiye
30 Ocak 2012 Pazartesi 16:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Haber yazılı basında yer aldıktan sonra hızla internette de yayıldı. Ve elbette gençlerin fotoğrafları da... Peki gerçek öyle miydi? Hayır.
O fotoğraflar Yakın Doğu Üniversitesi Radyo ve Televizyon bölümü öğrencilerinin çektikleri ‘Dilek Ağacı’ isimli kısa filmde sette çekilmiş bir anı fotoğrafıydı. Film projesi Yaşar Birlik isimli öğrencinin bitirme ödeviydi. Birlik yaşadıklarını Radikal’e şöyle anlattı: “Konusu inanç sistemi olan bir kısa film çektim. Filme başlamadan önce bölüm müdürümüz Hüseyin Turan’ın da onayını aldım. İki ay önce Beşparmak dağları yakınlarındaki Değirmenli Köyü’nde çekimleri yaptık. arkadaşlarla hatıra fotoğrafları çektirdik. Bu fotoğrafları da facebook sayfamıza koyduk, hatta afiş yaptık. Sonra kendimizi gazetelerde gördük. Akrabalarım aradı. ‘Seni okuyasın diye gönderdik, sen neler yapıyorsun’ dedi. Telefonum hiç susmayınca ben de kapattım. Neyse ki okulum arkamda durdu. Anlatıyorum ama anlamıyorlar. Ben de başsavcılığa giderek suç duyurusunda bulundum.”
BAŞBAKAN DA YALANLADI
PKK’nın Beşparmak Dağları'na yerleşti iddiasını KKTC Başbakan’ı İrsen Küçük de yalanladı...Başbakan İrsen Küçük, Türkiye'deki bazı gazetelerde bugün yer alan "PKK'nın Eğitim Üssü Beşparmak Dağları" başlıklı haberin asılsız olduğunu vurguladı ve ülkede büyük şok etkisi yarattığına dikkat çekti. Başbakan Küçük yazılı açıklamasında, "Bahse konu haberde geçen iddiaların gerçeklerle ilgisi olmadığı gibi akıl ve coğrafi dayanağı da bulunmadığı bölgeyi tanıyanlar tarafından iyi bilinmektedir" dedi. "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tümüyle güvenlik güçlerimizin sağlam koruması altında olup en küçük birim alanı dahi her bakımdan güvenli bir ülkedir" diyen Başbakan Küçük, "Böylesi asılsız haberlerle Türkiye'nin etkin medya kuruluşlarının varmak istediği nokta anlaşılmadığı gibi, bu tip haberler Kıbrıs Türk halkı arasında huzursuzluğa ve infiale de neden olmaktadır" ifadesini kullandı.
 NİFAK SOKUCU TUTUM
Türk medyasının böylesine hassas konularda haber yaparken daha sorumlu davranarak Anavatan-Yavruvatan ilişkilerini yaralayıcı, halklar arasında nifak sokucu tutum ve davranışlardan uzak durulmasını temel alması gerektiğini vurgulayan Küçük, "Bu vesileyle bir kez daha tüm basın yayın kuruluşlarımızı ülkemizin itibarı ve güvenliğine yönelik büyük bir tehdit olan böylesi yalan ve spekülatif haberlere karşı sorumlu yayıncılık yapmaya davet ederim" dedi.
 
Radikal
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber