Gün Haber

Limanda temizlik yapan gemiye, ‘Denizi kirlettin’ cezası

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) ait Zonguldak Limanı'nda temizlik çalışması yapan Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları'na (DLH) ait gemiye atıkları 2 mil açığa dökmeyerek denizde kirliliğe yol açtığı gerekçesiyle 9 bin lira para cezası kesildi. Ceza ödenmeyince gemi mühürlendi. Limandaki temizlik çalışmaları ise durdu.
ABONE OL
Abone Ol
Limanda temizlik yapan gemiye, ‘Denizi kirlettin’ cezası
Haberler / Türkiye
30 Ocak 2012 Pazartesi 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TTK Genel Müdürlüğü, derelerin limana taşıdığı atıklar ve diğer çevresel etkenlerle dipte biriken çöplerin temizlenmesi ve derinlik çalışması yapması için geçen aralık ayında DLH'den gemi kiraladı. 250 metreküp kapasiteli gemi, 15 Aralık'ta çalışmaya başladı. Gemi, üzerindeki kepçe yardımıyla dipten aldığı atıkları açığa boşaltırken, Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri geçen perşembe günü açıkta limana yakın bir bölgede deniz yüzeyinde çöplere rastladı. Yapılan incelemede, limanda temizlik çalışması yapan geminin, mevzuat gereği atıkları kıyıdan 2 mil açığa boşaltması gerekirken, daha yakına dökerek denizde kirliliğe yol açtığı saptandı.

MÜHÜRLENİP LİMANA ÇEKİLDİ
Sahil Güvenlik Komutanlığı, 2872 Sayılı Çevre Kanunu'nun ilgili maddesi gereği gemiye 9 bin lira para cezası kesti. Cezaya ilişkin tutanak gemi kaptanına tebliğ edilirken, gemi de mühürlenerek limana çekildi. Geminin mühürlenmesiyle birlikte limandaki temizlik ve derinleştirme çalışmaları da durdu. TTK yetkilileri, protokol gereği cezayı kendilerinin değil gemi kaptanının ödemesi gerektiğini söyledi. Geminin, para cezasının ödenmesi durumunda limanda çalışmaya devam edebileceği belirtildi.
Durmuş SEVİNDİK/ZONGULDAK, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber