Gün Haber

Üniversitelerin 'Taciz' karnesi çok fena...

2014 yılından bugüne 60 öğretim görevlisi kadına tacizden ihraç edildi. 397 üniversitede kadın rektör ve dekan oranı ise yüzde 18,3’te kaldı.
ABONE OL
Abone Ol
Üniversitelerin 'Taciz' karnesi çok fena...
Haberler / KAMPÜS
4 Haziran 2021 Cuma 08:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın TBMM’de yaptığı bilgilendirme, yükseköğretimin kadına yönelik kırık karnesini ortaya koydu. Öğretim üyelerinin yüzde 55’inin, doçentlerin yüzde 40’ının, profesörlerin ise yüzde 32’sinin kadınlardan oluştuğunu belirten Saraç, akademide kadın rektör ve dekan oranının ise yüzde 18,3’te kaldığını ifade etti.

YÖK Başkanı Saraç, TBMM Kadına Yönelik Şiddetin Sebeplerinin Belirlenmesi Araştırması Komisyonu’nda konuştu.

Akademide, “Kadın ve şiddet” başlığında 342 yüksek lisans, 51 doktora, 36 tıpta uzmanlık sınavı için tez hazırlandı. Türkiye genelindeki 394 üniversitenin sadece 31’inde Cinsel Taciz ve Saldırıya Karşı Destek Birimi kuruldu. 2014 yılından bugüne kadar üniversitelerden toplam 60 öğretim elemanı kadına tacizden ihraç edilirken sekiz kişi de alt ceza ile cezalandırıldı.

Tutum belgesinden geri adım

YÖK Başkanı Yekta Saraç, Özgecan Aslan’ın öldürülmesi üzerine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için 2016 yılında üniversitelerin kadın rektörleri ile bir araya geldi. Toplantının ardından, “Yükseköğretim Kurumları Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Tutum Belgesi” yayımlansa da Saraç, “Cinsiyet eşitliği toplumsal değerlere uygun değil” diyerek Şubat 2019'da geri adım attı.

(Birgün)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber