Gün Haber

İyi Parti 'Arabulucu' sınavını kazanamayan Antalyalı dekanı HSK'ya aday gösterdi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) üyeliğine seçilecek 7 isim için geriye sayım başladı. TBMM’de Anayasa ve Adalet komisyonlarından oluşturulan Karma Komisyonun belirlediği 21 isim salı günü (yarın) TBMM’de tek tek oylanacak.
ABONE OL
Abone Ol
İyi Parti 'Arabulucu' sınavını kazanamayan Antalyalı dekanı HSK'ya aday gösterdi
Haberler / KAMPÜS
24 Mayıs 2021 Pazartesi 13:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Meclis'e gönderilen listeye göre 21 kişi şu isimlerden oluştu:

AK PARTİ: Av. Bilal Temel, Alaaddin Varol ve Önder Ataseven, Danıştay üyelerinden Aysel Demirel, Musa Heybet ve Lütfiye Akbulut, Yargıtay üyelerinden Ergün Şahin, Faruk Şener ve Ahmet Kar.

CHP: Yargıtay üyeleri Ömür Topaç, Nevzat Özsoy ve Zeynep Şahin

İYİ PARTİ: Yargıtay üyeleri Sinan Esen, Reşat Koparan ve Sevinç Türközmen, öğretim üyelerinden Cumhur Şahin, Mehmet Altunkaya ve Müslüm Akıncı

MHP: HSK Birinci Dairesi Üyesi Hamit Kocabey, Arzu Sonsuz ve Aydın Akpınar

Belirlenen 21 kişilik listenin, komisyon raporunun hazırlanmasının ardından Salı günü TBMM Genel Kurulu'na getirilerek oylamaya sunulması bekleniyor.

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ DEKANI DA VAR

Yarın TBMM’de oylanacak 21 isim içerisinde Akdeniz Üniversitesi’nden de bir kişi var. İyi Parti kontenjanından seçilen  Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya 21 kişinin arasından 7 kişilik listeye girmeye çalışacak.

BAŞARISIZ OLMUŞTU

Adalet Bakanlığı'nın 24 Kasım'da yaptığı arabuluculuk sınavına giren Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Altunkaya, 23 bin aday arasında 20 bin 213'üncü olmuştu. Altunkaya, Adalet Bakanlığı’nın açtığı arabuluculuk sınavını kazanamazken dekanlığını yaptığı fakültede bazı asistanların sınavı kazandığı ortaya çıkmıştı. Dekan Altunkaya 76 puan alırken, sınavda 91 ve üzerinde puan alan 6 bin 271 kişi başarılı olmuştu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber