Önce patatesleri haşlayıp, tatlandırdık, ardından kıymalı harcı kavurduk ve sıra bu müthiş ikiliyi buluşturmaya geldi! Bu noktada elimizde patatesli harçla kıymalı harcı buluşturuyoruz ve kızgın yağda altın sarısı rengi alana kadar kızartıyoruz. Çırpılmış yoğurt ve dereotu ile son noktayı koyuyoruz!
Bir Ukrayna tarifi olarak da karşınıza çıkabilecek bu tarifin ''Batata Zrazy'' olarak da geçtiğini belirtmek isteriz. Güzel bir ara sıcak olarak tüketebileceğiniz gibi, patatesten içli köfte ana yemek olarak da gayet doyurucu olacaktır. Tarifi merak edenleri daha fazla bekletmek istemiyoruz ve sizi aşağı doğru alıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!
Malzemeler
Üzeri için:
-
1 kase çırpılmış yoğurt
-
1 avuç dereotu(kıyılmış)
Nasıl Yapılır?
Haşladığınız patateslerin suyunu süzdürün ve tereyağı, tuz, karabiber, muskat rendesi ekleyip bir çatal veya ezme aparatı yardımıyla patatesleri püre haline getirin. Püre haline getirdiğiniz patateslerin üzerine yumurta ve unu da ekleyip bir spatula yardımıyla iyice karıştırın. Geniş bir tavayı ocağa alıp sıvı yağı ilave edin ve ısıtın. Soğan ilave edip soteleyin, ardından kıymayı ilave edip kavurun. Tuz, karabiber, pul biber ve kimyonla kıyma harcını tatlandırın ve 2 dakika daha kavurduktan sonra ocaktan alın.
Ellerinizi sıvı yağ ile yağlayın ve patatesli harçtan bir avuç elinize alıp yassılaştırın. Patates harcının tam ortasına hazırladığınız kıymalı harcından bir yemek kaşığı ekleyin ve ikiye katlayıp kıymalı harcı patatesin içerisine hapsedin. Geniş bir tavada kızdırmış olduğunuz sıvı yağın içerisine hazırladığınız içli köfteleri nazikçe koyun. Her bir yüzeyi altın sarısı olana dek köfteleri kızartın. Üzerine çırpılmış yoğurt ve dereotu serpiştirip afiyetle tüketin!