Kentin dört bir yanında nam salmış Hindistan sokak yemekleri, Hindistan mutfağının eşsiz tatlarını misafirlerin beğenisine sunmaktadır. Hindistan sokaklarına özgü egzotik lezzetleri bir araya getirdik.
Kachori
Kachori, Hindistan’a özgü bol baharatlı sokak yemeğidir. Özellikle Hint ve Güney Asya azınlıkları tarafından sıklıkla tüketilen kachori, yabancı turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. Kachori, kızarmış hamur içerisine yerleştirilen soğan, bezelye, patates ve turşu ile servis edilmektedir.
Aloo Tikki
Aloo Tikki, Hindistan’a özgü aperatif atıştırmalıktır. Haşlanmış patates, bezelye, köri ve farklı baharatlarla yapılan Aloo Tikki, Hindistan’ın en sevilen sokak yemekleri arasında gösterilmektedir. Aloo Tikki aynı zamanda Pakistan ve Bangladeş’te de oldukça ünlüdür.
Vada Pav
Vada pav, Hindistan’ın Maharashtra eyaletine özgü vejetaryen yemeğidir. Baharatlı hamur arasına yerleştirilmiş patates püresi, muhteşem Hint burgerini ortaya çıkartmaktadır. Vada pavın lezzet sırrı, üzerinde ikram edilen Hint turşusu olarak bilinmektedir.
Dahi Puri
Delhi chaat papdi olarak da bilinen Dahi puri, özellikle Hindistan’ın Maharashtra eyaletinin geleneksel atıştırmalığı olarak bilinmektedir. Adeta içli köfteye benzer yapısıyla servis edilen bu sokak yemeği, içerisinde yer alan pırasa ve keskin turşusuyla damakta unutulmaz bir tat bırakmaktadır.
Pav Bhaji
Pav Bhaji, özellikle Hindistan’ın kış aylarında vazgeçilmez sokak yemekleri arasında yer almaktadır. Hindistan’ın Bombay şehrine özel bu eşsiz lezzet, körü ve diğer baharat çeşnilerinin sebzeyle birleşiminden meydana gelmektedir. Pav Bhaji, yanında kare soğan ve tereyağlı ekmekle servis edilmektedir.