Gün Haber

Hindistan'ın en ilginç yemekleri

Hindistan, birbirinden farklı kültürel etkinlikleri, eşsiz tatil beldeleri ve egzotik sokak yemekleriyle turistlerin gözde ülkeleri arasında yer almaktadır.
ABONE OL
Abone Ol
Hindistan'ın en ilginç yemekleri
Haberler / YEMEK
3 Kasım 2022 Perşembe 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Kentin dört bir yanında nam salmış Hindistan sokak yemekleri, Hindistan mutfağının eşsiz tatlarını misafirlerin beğenisine sunmaktadır. Hindistan sokaklarına özgü egzotik lezzetleri bir araya getirdik.

Kachori

Kachori, Hindistan’a özgü bol baharatlı sokak yemeğidir. Özellikle Hint ve Güney Asya azınlıkları tarafından sıklıkla tüketilen kachori, yabancı turistler tarafından da büyük ilgi görmektedir. Kachori, kızarmış hamur içerisine yerleştirilen soğan, bezelye, patates ve turşu ile servis edilmektedir.

Aloo Tikki

Aloo Tikki, Hindistan’a özgü aperatif atıştırmalıktır. Haşlanmış patates, bezelye, köri ve farklı baharatlarla yapılan Aloo Tikki, Hindistan’ın en sevilen sokak yemekleri arasında gösterilmektedir. Aloo Tikki aynı zamanda Pakistan ve Bangladeş’te de oldukça ünlüdür.

Vada Pav

Vada pav, Hindistan’ın Maharashtra eyaletine özgü vejetaryen yemeğidir. Baharatlı hamur arasına yerleştirilmiş patates püresi, muhteşem Hint burgerini ortaya çıkartmaktadır. Vada pavın lezzet sırrı, üzerinde ikram edilen Hint turşusu olarak bilinmektedir.

Dahi Puri

Delhi chaat papdi olarak da bilinen Dahi puri, özellikle Hindistan’ın Maharashtra eyaletinin geleneksel atıştırmalığı olarak bilinmektedir. Adeta içli köfteye benzer yapısıyla servis edilen bu sokak yemeği, içerisinde yer alan pırasa ve keskin turşusuyla damakta unutulmaz bir tat bırakmaktadır.

Pav Bhaji

Pav Bhaji, özellikle Hindistan’ın kış aylarında vazgeçilmez sokak yemekleri arasında yer almaktadır. Hindistan’ın Bombay şehrine özel bu eşsiz lezzet, körü ve diğer baharat çeşnilerinin sebzeyle birleşiminden meydana gelmektedir. Pav Bhaji, yanında kare soğan ve tereyağlı ekmekle servis edilmektedir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber