Gün Haber

Koruklu kuru Antep dolması tarifi

Dolma Türkiye'nin dört bir yanında farklı şekillerde yapılan ve her türlü çok sevilen bir yemek.
ABONE OL
Abone Ol
Koruklu kuru Antep dolması tarifi
Haberler / YEMEK
9 Kasım 2022 Çarşamba 10:06
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Biz bu tarifimizde kuru sebzeleri kullanarak bir dolma yaptık. Üstelik koruk ve koruk suyu ekleyerek daha mayhoş bir lezzet almasını sağladık. Antep yöresine ait bu lezzeti denediğinizde çok beğeneceğinize eminiz.

Malzemeler:

  • İsteğe bağlı kuru dolma çeşitleri (kabak, patlıcan, biber, acur)
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 100 gramdan az yağlı kıyma
  • 1,5 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı koruk suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • Bir salkım koruk

Nasıl yapılır?

Kuru dolmalarınızı kaynar suda 10 dakika haşlayıp yumuşatıp süzün. İç malzemesini hazırlamak için yıkanmış pirinçleri, kıyma, zeytinyağı, salça ve tüm baharatları harmanlayın. Hazırladığınız iç malzemeyi dolmaların yarısına dek doldurun, tencereye dizin. Her sıra arasına koruk taneleri serpin, üzeri örtülünceye kadar su ekleyin ve son korukları da ekleyip ocağa alın. Kaynamaya başlayınca ateşin altını kısın, koruk suyunu ekledikten sonra 30 dakika daha pişirin.

Pişme işlemi bittikten sonra 10 dakika demlenmeye bırakın. 

Afiyet olsun!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber