İç baklalı yaz salatası, hem doyurucu hem hafif hem de lezzetiyle kendini size çok sevdirecek.
Malzemeler
Sosu için
-
1 yemek kaşığı nar sirkesi
-
3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
-
½ çay kaşığı beyaz biber
-
½ çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)
Nasıl yapılır?
Yıkayıp kuruladığınız ve gelişi güzel kestiğiniz marul yapraklarını salata tabağına alın. Fındık turpları mümkün olduğunca ince dilimleyin, kırmızı biberleri küp küp doğrayın, kayısıyı dilimleyin. Salata sosunu, sos malzemelerini karıştırarak hazırlayın. Sosun yarısını marul yapraklarıyla iyice harmanlayın. Diğer salata malzemelerini marul yapraklarının üzerine koyup sosun geri kalanını da malzemelerin üzerine dökün.
Afiyet olsun.
İç baklalı yaz salatası tarifinin püf noktası
Baklaları haşlarken 2 dakika kadar kaynayan tuzlu suda haşlamanız yeterli olacaktır.