Gün Haber

İç baklalı yaz salatası tarifi, nasıl yapılır?

Sıcak havaların gelmesiyle gelenekselleşen salata yeme günlerine uyum sağlayan, hem de yaz sebze ve meyveleriyle yazın soluğunu ensenizde hissettirecek bir tarifle geliyoruz.
ABONE OL
Abone Ol
İç baklalı yaz salatası tarifi, nasıl yapılır?
Haberler / YEMEK
1 Haziran 2023 Perşembe 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İç baklalı yaz salatası, hem doyurucu hem hafif hem de lezzetiyle kendini size çok sevdirecek.

Malzemeler

  • 6-7 yaprak marul

  • 2 adet fındık turp

  • ½ su bardağı iç bakla(haşlanmış)

  • 1 adet kayısı

  • ½ adet kırmızı biber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı nar sirkesi

  • 3 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

  • ½ çay kaşığı beyaz biber

  • ½ çay kaşığı tuz (azaltıp arttırılabilir)

Nasıl yapılır?

Yıkayıp kuruladığınız ve gelişi güzel kestiğiniz marul yapraklarını salata tabağına alın. Fındık turpları mümkün olduğunca ince dilimleyin, kırmızı biberleri küp küp doğrayın, kayısıyı dilimleyin. Salata sosunu, sos malzemelerini karıştırarak hazırlayın. Sosun yarısını marul yapraklarıyla iyice harmanlayın. Diğer salata malzemelerini marul yapraklarının üzerine koyup sosun geri kalanını da malzemelerin üzerine dökün.

Afiyet olsun.

İç baklalı yaz salatası tarifinin püf noktası

Baklaları haşlarken 2 dakika kadar kaynayan tuzlu suda haşlamanız yeterli olacaktır. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber