Gün Haber

Samsun Kaz Tiridi tarifi, nasıl yapılır ?

Samsun'a özgü kaz tiridi tarifi yapımı zor olsa da mutlaka denenmesi gereken bir tarif.
ABONE OL
Abone Ol
Samsun Kaz Tiridi tarifi, nasıl yapılır ?
Haberler / YEMEK
27 Mart 2023 Pazartesi 09:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Çok doyurucu aynı zamanda da çok lezzetli bir tarif olan kaz tiridini, kaz eti bulamadığınız takdirde tavukla da deneyebilirsiniz. 

Malzemeler

  • 1 adet bütün kaz

  • 300 gram bulgur

  • 600 gram kaz eti suyu

  • Yeteri kadar pide 

  • Tuz

Kaz tiridi nasıl yapılır?

Temizlenen kazın deri ve bağırsak civarındaki yağları küçük küçük doğrayarak bir kapta eritin. Bütün olarak haşladığınız kazın suyundan iki kepçe suyu ve tuzu bir kaseye alın. Yufkaları dilim dilim keserek yağlı suya batırıp bir tepsiye dizin. Kaz suyu ile pişen bulgur pilavını tepsiye dökün. Üzerine eritilmiş kaz yağından gezdirin. Kaz etini parçalara ayırarak pilavın üzerine koyun. Yağlanmış yufka ile yiyin. Afiyet olsun...

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber