Gün Haber

Antalya'nın ünlü restoranı Dünya'da ilk 50'de...

Taste Atlas’ın her yıl güncellediği "Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları" listesine Antalya’dan da bir restoran girdi. 2023'ün en ikonik yemek mekanları arasında Türkiye’den 6 restoran var.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'nın ünlü restoranı Dünya'da ilk 50'de...
Haberler / YEMEK
26 Aralık 2023 Salı 21:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Taste Atlas sitesi, her yıl güncellediği "Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları" listesini açıkladı. 2023 listesinde ilk sırada Viyana'da 1905'ten bu yana hizmet veren Figlmüller adlı mekan, ikinci sırada Napoli'de 1870'te kurulan L'Antica Pizzeria da Michele, üçüncü sırada ise Münih'te 1589'da kurulan Hofbräuhaus München adlı mekan yer alıyor.

7 MEHMET 9 SIRA BİRDEN YÜKSELDİ

‘Dünyanın En İkonik Yemek Mekanları listesine Türkiye’den 6 mekan girdi. Listeye 28’inci sıradan giren Gaziantep İmam Çağdaş Kebap ve Baklava Salonu Türkiye restoranları arasında en üst sırada yer aldı. Ancak, İmam çağdaş bir önceki yıla göre 7 sıra geriledi. Onu 39’uncu sıradan Bursa Uludağ Kebapçısı Cemal & Cemil Usta izledi.

Bir yıl önce 52 sırada olan Antalya’nın efsanevi restoranı 7 Mehmet ise 9 basamak atlayarak bu kez 43’üncü sıradan listeye girmeyi başardı. İstanbul Fatih’te yer alan Tarihi Sultanahmet Köftecisi Selim Usta listeye 75’inci sıradan, İstanbul Kadıköy’de bulunan Çiya Sofrası 119’uncu sıradan, İstanbul Beyoğlu’ndaki Hacı Abdullah Lokantası ise 120’nci sıradan girdi.

Tate Atlas, Mehmet Akdağ'ın sahibi olduğu 7 Mehmet’i şöyle tanıttı:

Antalya, 7 Mehmet: 1937’de küçük bir çorbacı olarak kuruldu. Yıllar geçtikçe büyüyerek bugün modern Akdeniz lezzetlerini geleneksel Türk mutfağıyla buluşturan bir restorana dönüştü. Menü oldukça geniş olup 650’ye yakın Türk mutfağı çeşidi sunmaktadır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber