Gün Haber

Yargıtay’dan ilginç boşanma kararı

Yargıtay 6. Hukuk Dairesi, bir boşanma davasında, evlilik sırasında takılan ziynet eşyalarının kadına bağışlanmış sayıldığına, ancak bozdurulup ev ihtiyaçları için harcandığını kanıtlayan kocanın boşanmada eşyaların iadesinden kurtulacağına karar verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Yargıtay’dan ilginç boşanma kararı
Haberler / Türkiye
20 Aralık 2011 Salı 15:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sivas'ta eşinden boşanan bir kadın, çeyiz ve ziynet eşyalarının aynen iadesi, olmadığı takdirde 17 bin liralık bedelin eşinden tahsil edilmesi istemiyle alacak davası açtı. Davalı koca savunmasında, eski eşinin eşyalardan bir kısmını götürdüğünü, kalan eşyaların bir kısmının depoda bulunduğunu ve teslim etmeye hazır olduğunu bildirerek, davanın reddine karar verilmesini istedi.

Sivas Aile Mahkemesi, çeyiz senedindeki eşyaların taraflara ortak olarak bağışlandığını, bu nedenle eşyaların tarafların müşterek mülkiyetinde olduğunu tespit ederek, davacı kadının fazlaya ilişkin istemini reddetti.

Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 6. Hukuk Dairesi tarafından karara bağlandı.

Kural olarak evlilik sırasında kadına takılan ziynet eşyalarının, kim tarafından alınmış olursa olsun kadına bağışlanmış sayıldığını belirten daire, kadına ait altınların koca tarafından bozdurulup değişik amaçlarla kullanılmış olabileceğini kaydetti. Kararda, evin ihtiyaçları, düğün borçları, balayı gibi çeşitli sebeplerle koca tarafından bozdurulan bu altınların karşılığının hibe edilmediği müddetçe kadına iadesinin zorunlu olduğu vurgulanarak, ziynet eşyalarının iade edilmemek üzere kocaya verildiğinin, kadının isteği ve onayı ile ziynet eşyalarının bozdurulup ev ihtiyaçları için harcandığının davalı koca tarafından kanıtlanması halinde kocanın ziynet eşyalarını iadeden kurtulacağına işaret edildi.


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber