Gün Haber

Tunç Dağı zirvesinde bayrak açtılar

ANTALYALI bir grup profesyonel dağcı, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı 2 bin 600 metre yükseklikteki zirvede şafak vakti Türk bayrağı açarak kutladı.
ABONE OL
Abone Ol
Tunç Dağı zirvesinde bayrak açtılar
Haberler / Antalya
30 Ağustos 2020 Pazar 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tam donanımlı profesyonel dağcılar Bekir Çeliker'in rehberliğinde bir gün önce yola çıktı, Tunç Dağı'nın zirvesine ulaşabilmek için Feslikan Yaylası'ndan itibaren yürüyüş ve tırmanışa geçti. Dağcılık kurallarına ve rehberin talimatlarına uyarak hareket eden dağcılar, dere-tepe aşıp 2,5 saat süren bir çaba sonucunda 2 bin 600 metre yükseklikteki Tunç Dağı zirvesine ulaşmayı başardı. Sırtlarında taşıdıkları portatif çadırlarını açıp kamp kuran, kumanyalarıyla açlık ve susuzluklarını gideren dağcılar geceyi zirvede geçirdi.

Sabah güneş doğmadan uyanıp çadırlarından dışarı çıkan dağcılar, güneş doğmaya başlayınca yanlarında taşıdıkları Türk bayrağını açtı, Çanakkale şehitleri için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu, ardından İstiklal Marşı'nı okudu.  

Gruba rehberlik yapan Bekir Çeliker, "Her 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda zirveye çıkıp şafakla birlikte Türk bayrağını dalgalandırıyoruz. Canlarını vatanımız ve milletimiz için seve seve feda eden, topraklarımızı kanlarıyla sulayan şehit askerlerimiz için saygı duruşunda bulunuyoruz, onları anıyoruz, görevimizi yerine getirmenin huzuruyla geri dönüyoruz" dedi. 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA)-

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber