Gün Haber

Antalya'nın nüfusu 2000 yıl önce de 2 milyondu

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof Dr Tuncay Neyişçi, Alman Süddeutsche Zeitung’un muhabiri Tomas Avenarius’a Antalya turizmi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Neyişçi, Antalya'nın nüfusunun 2000 yıl önce de yaklaşık 2 milyon olduğunu söyledi.
ABONE OL
Abone Ol
Antalya'nın nüfusu 2000 yıl önce de 2 milyondu
Haberler / Antalya
29 Ağustos 2020 Cumartesi 18:15
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tuncay Neyişçi, turizmin hızlı büyümesinin kentlerin de aynı hızla büyümesini ve sorunlarını da beraberinde getirdiğini kaydetti. Neyişçi, ‘’Gelişmeler, plan hedeflerini aştı. Arazi ve konut fiyatları aşırı derecede arttı’’ dedi.

‘’OLUMLU YANLARI DA VAR’’

Turizmin gelişiminin olumlu yanlarına dikkat çeken Neyişçi, istihdam ve döviz girdisine dikkat çekti. Neyişçi, ‘’Mevcut durumdan geriye dönüş söz konusu değil ancak daha sürdürülebilir bir kent ve turizm dönüşümü söz konusu olmalı. Nicel kentleşmeden nitel kentleşmeye, nicel turizmden nitel turizme uyum içinde dönüşüm sağlanmalıdır’’ şeklinde konuştu.

‘’2 BİN YIL ÖNCE DE ANTALYA’NIN NÜFUSU 2 MİLYONDU’’

Antalya’nın çok eskiden beri (500 bin yıl) insanların ilgisini çektiğini ve 2 bin yıl önce il nüfusunun bugünkü nüfusa, yaklaşık 2 milyon, eşdeğer olduğunu kaydeden Prof Neyişçi, ‘’İl sınırları içinde 234 antik yerleşim yeri olması bunu kanıtlıyor. Bunun nesnel nedenleri var. Muhteşem görünümlü, ormanlarla kaplı dağlar, verimli ovalar ve bol su... Yani Antalya kültürel değerler bakımından da doğal değerler bakımından da çok zengin. Yılda 16 milyon turistin gelmesi bunu destekliyor’’ değerlendirmesini yaptı.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber