Gün Haber

Tariş'ten borsaya girmeden pamuk satma resti

Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, alıcı firmaların İzmir Ticaret Borsası’nda (İTB) Tariş’e karşı cephe oluşturduğunu ileri sürerek, tavır seneye de devam ederse, Borsa’ya girmeden satış yapma resti çekti. Borsa ise olayda kendinin değil alıcıların taraf olduğunu vurgulayarak "Üzülürüz" mesajı verdi.
ABONE OL
Abone Ol
Tariş'ten borsaya girmeden pamuk satma resti
Haberler / Türkiye
21 Aralık 2011 Çarşamba 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Birliğin bülteninden piyasa ile ilgili mesajlar veren Tariş Pamuk ve Yağlı Tohumlar Birliği Başkanı Beliğ Azbazdar, İTB'ye sert çıktı. Borsa'da alım yapan firmaların "nedenini anlayamadıkları olumsuz bir tavır içine" girdiklerini söyleyen Azbazdar, Ege pamuğunun dünyanın en kaliteli pamukları arasında yer aldığını, Tariş'in de üretimde en özenli kuruluş olduğunu vurguladı. "Bunu biliyorlar ama maalesef son günlerde Tariş'e cephe açtılar. Bizden uzak duruyorlar" diyen Azbazdar, bu durumun da kendilerini rahatsız ettiğini kaydetti.

'PAŞA GÖNÜLLERİ BİLİR'

Borsada tekel varmış gibi davranıldığını da savunan Azbazdar, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bu sefer bizi alternatif pazarlar aramaya veya pazarlama teknikleri geliştirmeye zorluyorlar. Borsadaki bu tavır seneye de devam ederse kesin tedbirlerle, farklı yöntemlerle satışa çıkacağız. Gerekirse fabrikalarla birebir temasa geçer, Borsa'ya girmeden direkt satarız. Borsa'da pazar oluşsun diye biz varız ama bizi farklı yöntemlere zorluyorlar. Paşa gönülleri bilir. Orada ekmeği yiyen onlar, biz değiliz. Yurtdışına açılma konusunda yoğun çalışma içindeyiz."

KOCAGÖZ: ÜZÜLÜRÜZ

İTB Başkan Yardımcısı ve Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı Barış Kocagöz ise Tariş'in karşısında Borsa'nın değil alıcı firmaların taraf olduğunu vurguladı. Kocagöz, özetle şunları dile getirdi:

"Biz burada taraf değiliz. Biz alıcı ve satıcıyı aynı çatı altında buluşturuyoruz. Tariş böyle bir tavır koymakta serbest. Alıcı firmaların da bir hataları varsa düzeltirler. Şu an pamuk piyasası çok kötü olduğu için Borsa'da da alıcı ile satıcının buluşması esnasında olumsuzluklar yaşanabiliyor. Tariş bizim için önemli bir kuruluş. Borsada önemli bir hacim tutuyor. Böyle bir tedbire başvurursa üzülürüz. Bizim Borsa olarak Tariş'le ters düştüğümüz bir şey yok. Kendi yaşadığı problemle ilgili bir uyarıda bulunmuş." 

Burcu TANER/İZMİR, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber