Gün Haber

Büyük uçuruyor diye Lufthansa’ya koşuyorlar

Airbus 380 tipi uçaklarla seyahat etmek isteyen Türkler, Lufthansa Havayolları'na ilgi gösteriyor.
ABONE OL
Abone Ol
Büyük uçuruyor diye Lufthansa’ya koşuyorlar
Haberler / Türkiye
21 Aralık 2011 Çarşamba 09:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyanın en büyük yolcu uçağı olan iki katlı “Airbus 380” ile seyahat etmek isteyen Türkler, Frankfurt-New York ve Frankfurt-Pekin seferlerini 550 yolcu kapasiteli Airbus 380 tipi uçaklarla yapan Alman Lufthansa Havayolları’na yoğun ilgi gösteriyor.

Çok sayıda Türk, İstanbul’dan direkt uçmak yerine Airbus 380’e binmek için Frankfurt aktarmalı Pekin ile New York’a gidiyor. Lufthansa Türkiye Genel Müdürü Gregor Wende, “Türk yolcular A 380’in teknolojisini ve konforunu çok merak ediyor. Almanya’dan ABD ve Pekin’e Airbus 380 tipi uçaklarla uçuyoruz. Bu uçuşlara hem Türkiye’de, hem de Almanya’da yaşayan Türk yolcular büyük ilgi gösteriyor” dedi. 853 yolcu kapasitesine sahip Airbus 380’de Rolls-Royce Trent 900 motorları var. Uçağın gövde uzunluğu 73, yüksekliği 24, kanat açıklığı ise 79.8 metre. Saatteki seyir hızı 900 kilometre olan uçağın menzili ise 14 bin 800 kilometre.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber