Gün Haber

Nihale Nedir?

Nihale ocaktan ya da fırından alınan sıcak tabanlı ürünlerin zemine yapılmaması için tahtadan, silikondan veya benzeri bir maddeden üretilmiş sıcağa dayanıklı ürünlerden yapılır.
ABONE OL
Abone Ol
Nihale Nedir?
Haberler / GÜN'ün ürünü
6 Aralık 2021 Pazartesi 10:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Nihale kelimesi Farsça kökenli bir kelimedir. Türk Dil Kurumuna göre Nihale kelimesi; Sofrada kullanılan tencere, çaydanlık veya tava gibi sıcak ve konulduğu herhangi bir yüzeyin üst kısmını yakabilecek derecede sıcak eşyaların altlığına verilen isimdir. Farklı malzemelerden imal edilebilmektedir.

Nihale aslında hayatımızda pek çok yerde ve pek çok şekilde kullanılıyor olsa da genellikle adıyla hitap etmediğimiz için Nihale dendiğinde hemen anlaşılamayabiliyor. Nihale yerine sıkça kullanılan sözcük ise altlıklar. Sıcak şeylerin alt kısmına koyulması açısından adına altlık da denebiliyor. Hatırlanmadı yönünden de altlık sözcüğü nihalerden daha yaygın olarak kullanılıyor. 

Farklı Tasarımlı Nihaleler

Nihale ocaktan ya da fırından alınan sıcak tabanlı ürünlerin zemine yapılmaması için tahtadan, silikondan veya benzeri bir maddeden üretilmiş sıcağa dayanıklı ürünlerden yapılır. Nihale bez şeklinde de olabilmektedir. Güzel oval ve şekilli,  renkli örme bezleri de nihale olarak kullanabilmekteyiz. Nihalelerin bazı modeller demirden  üretilebilmektedir. Demir'den üretilen bu modeller ısıyı alt tarafına ilettiği için pek de etkili değildir fakat demirden üretilmiş ve alt kısmı ayaklı olan nihaleler daha etkilidir. 

Plastikten yapılan nihaleler en etkilileridir. Hem üst tarafındaki ısıyı alt kısmına iletmezken hem de zemine kayma yapmaz ve üzerine konacak olan çaydanlığın bir şekilde kaymasını ve dökülmesini de engeller. Zamanla her şeyde olduğu gibi nihaleler de de çeşitliliğe gidildi aslında günümüzde kullanılan desenli bardak altlıkları da bir nevi küçük nihalelerdir. En çok dilli tahta olan nihalelerin desenlerini etkileyici görmekteyiz, rengârenk desenli ve delikli yapıdaki ahşap nihaleler hem çok şık hem de çok kullanışlı. Üstelik zemini yakmamak için  kullanılan  bu nihayetlerin fiyatları da çok uygun. İstemeden çaydanlığınızı ya da tencerenizi koyduğumuz zeminin bir anda yandığını görmektense nihaleler için evinizde yer açmanız en iyisidir.

Detaylar için; https://www.madamecoco.com/nihaleler/

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber