Gün Haber

Collagen İle Zamana Meydan Okuyun

Collagen kemik, kıkırdak, lif ve eklemleri oluşturan bir proteindir. Bu protein vücudu iç ve dış etkenlere karşı korur. Vücudun dayanıklılığını arttırır ve hücreleri bir arada tutar. Vücuda ve cilde esneklik sağlar.
ABONE OL
Abone Ol
Collagen İle Zamana Meydan Okuyun
Haberler / GÜN'ün ürünü
6 Aralık 2021 Pazartesi 10:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Collagen vücutta sağlıklı bir kemik ve kas dokusu oluşmasını sağlar. Doğada bulunan bitkiler çok miktarda Collagen içermezler. Fakat bazı meyve ve sebzeler vücutta Collagen üretimine yardım eder.

C vitamini yönünden zengin olan limon, portakal, ıspanak, kivi gibi meyve ve sebzeler Collagen üretimini destekler. Collagen üretiminin azalması yaşlanma belirtilerinin artmasına neden olur. Collagen miktarını arttırmak için takviye Collagen alınabilir. Düzenli Collagen alımında cilt canlanır, sarkma ve kırışıklık gibi yaşlanma belirtileri azalır. 

Collagen Cilde İyi Gelir Mi?

Özellikle yaşlanmayla birlikte vücutta collagen üretimi azalır. Bu azalma cildin esnekliğini kaybetmesine neden olur. Esnekliğin kaybolması yaşlanma sürecini hızlandırır ve ciltte sarkmalar oluşur.

Collagen saçlara, cilde, dokulara ve kaslara yenileme sağlayan bir protein olduğu için vücudun olmazsa olmazıdır. Cildi sıkılaştırır. Cildi nemlendirir ve kuruluğa  bağlı oluşan yaraları iyileştirir. Collagen takviye edici gıda olarak ağız yoluyla alınır. Cilt üzerine uygulanan krem olarak da kullanılabilir. 

Collagen üretimi neden azalır?

Collagen üretimi 25'li yaslardan itibaren azalmaya başlar. 30' lu yaşlarda  bu azalmanın etkileri görülür olur. Collagen üretiminin azalması yaşam tarzıyla doğru orantılıdır. Alkol, sigara, kötü beslenme, çok fazla güneş ışınlarına maruz kalmak gibi nedenler bu azalma sürecini hızlandırır.

Collagen miktarını arttırmak için sağlıklı yaşamak ve düzenli spor yapmak gerekir. Cilt temizliğine dikkat etmek, cildi zararlı etkenlerden korumak ve cilde uygun bir Collagen krem kullanmak çok önemlidir. Collagen içerikli krem ve takviyeleri kurumsal adres üzerinden satın alabilirsiniz. 

Detaylar için; https://www.recete.com/kolajen-collagen/

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber