Gün Haber

Neden Balık Yağı Almalıyız?

Uzmanlar, sağlığımız için balık tüketmenin önemli olduğuna dikkat çekerler.Yetişkinler haftada 2-3 gün yağlı balıkları tükettikleri takdirde Omega-3 ihtiyaçlarını karşılayabilmekteler.
ABONE OL
Abone Ol
Neden Balık Yağı Almalıyız?
Haberler / GÜN'ün ürünü
22 Ocak 2020 Çarşamba 09:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ne sıklıkta balık tüketebiliyoruz?

Tükettiğimiz balıklar Omega-3 açısından ne kadar zengin? Atlantik Denizi balıkları gibi soğuk ve derin deniz balıkları mı?Pişirme teknikleriyle Omega-3’ü koruyabiliyor muyuz? Örneğin hamsiyi mısır ununa bulayıp kızartınca Omega-3 ‘ünden faydalanamıyoruz. Oysaki ızgara ve buğulama en uygun pişirme yöntemleridir.Üç tarafı denizlerle çevrili olan ülkemizde maalesef ki balık tüketimi yeterli değildir. Aksine uyguladığımız Akdeniz usulü beslenme nedeniyle zeytinyağı, Ayçiçek yağı, mısır özü yağı kullanımlarının artması ile Omega-6 ve Omega-9 alımları artmış ama bu alımlara karşın Omega-3 alımı yetersiz kalmış bir beslenme tarzımız söz konusu. Oysaki dengenin sağlanması gerekmektedir. Bu amaçla Omega-3 seviyesini yükseltebileceğimizen ideal kaynak da balık yağıdır. Siz de balık tüketemeyen bir aile iseniz ve çocuğunuza balığı yediremiyorsanız mutlaka balık yağı takviyesi almanız gerekmektedir. Özellikle çocuklar, tadı güzel olmayan birçok balık yağına karşı önyargılıdır. Tuttifrutti (karışık meyve) aromalı balık yağlarını denemelisiniz. Bu sayede çocuklarınız tadından dolayı içemedikleri balık yağı yerine lezzetli bir balık yağı tüketerek memnun kalacaklardır.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber