Gün Haber

Kedi Yolu Nerelerde Kullanılmaktadır?

İsmini duyanların şaşıracağı bir sistem olan kedi yolu son zamanlarda karşımıza sıkça çıkmaktadır. İnsanların sektörle alakalı olarak sıkça araştırdığı bu konu, yeni başlıkları beraberinde getirmektedir.
ABONE OL
Abone Ol
Kedi Yolu Nerelerde Kullanılmaktadır?
Haberler / GÜN'ün ürünü
11 Ocak 2020 Cumartesi 13:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Öncelikle, kedi yolu sisteminin ne olduğunu, bir cümleyle anlatabiliriz: Şantiyelerde, türlü çalışma alanlarında, işçilerin ve mühendislerin üzerinde durarak çalıştığı bir yoldur.

Nitekim bu yol, tiyatro ve sanat alanlarında, ışıklandırma için oldukça önemli bir kısımdır. Gösterinin yapılacağı alanda, aydınlığın ayarlanmasında büyük önem teşkil etmektedir. Çünkü izlenilecek olan oyun, doğrudan kedi yolu sistemine ait bir panelden gelecektir.

Kedi yolu, asma köprülerde ve büyük projelerde mühendislere kolaylık sağlar. Neticede alanın saptanması ve bir temelle desteklenmesi, ancak mühendis gözünü gerektirir. Fakat yardımcı kolonlar ve iskele, her zaman güvenli olamayabilir. Bu yüzden kedi yolu, kalabalık projelerde, çizim esnasında kaale alınan en mühim kısımlardandır. Ana hatların çekilmesi sırasında, gerekli olan platformlara aracılık etmektedir.

Kedi Yolu Nerelerde Kullanılmaktadır? Kedi Yolu Hakkında Bilgiler

Kedi yolu, bir köprünün inşa konumuna göre belirlenir. Çoğunlukla tek bir kısımdan oluşmaz ve güney, kuzey yönlerine inşa edilir. Fakat ana kablo şefi dilerse, uygun görürse yer değişebilmektedir. Elbette burada profesyonel bir mühendisin yorumuna ihtiyaç duyulacaktır.

Son zamanlarda, kedi yolunun duyulmasına vesile olan büyük proje 3.Köprü olmuştu. Kamuoyunun gayet yakından takip ettiği çalışmada, sistem ile ilgili yeni bilgiler verilmişti. Tam da bilmeyenlerce isminin yeni duyulduğu bu mekanizma, köprü inşasına büyük destek sağlamıştır. İnternette yazan bilgilere göre kedi yolları 3 kısımda inşa edilerek, mühim muhitlere yansıtılmıştı.

Verilen bilgilere göre kedi yolunun kullanım alanı gayet açıktır. Hem şantiyelerde, hem de inşası süren bütün yapılarda, gerekli görülmesi hâlinde kurulabilir. Ancak belirtildiği üzere, yapının kuzey kısmı burada kırmızı bayrağı tutmaktadır. Belirlenecek çalışma dâhli, tam olarak o şekilde doğru sıralanabilir.

Kedi Yolu Güvenli Midir? Kedi Yolunun Bir Tehlikesi Var Mı?

Kedi yolu, şantiyelere kurulan iskelelerden daha güvenli bir sistemdir. Nitekim mühendislerinden kuşkusuzca üzerinde çalıştığı, inşa bölgesini incelediği bir kürsü görevindedir. Sonuçta, kedi yolunun herhangi bir tehlikesi bulunmamaktadır.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber