Gün Haber

Bursa Yurt Fiyatları

Eğitim ayağının son aşaması iyi bir üniversite kazanmaktır. Üniversite kazanma sonrası eğitim boyunca rahat, huzur ve sağlıklı bir ortamda ders çalışmak, konaklamak için yurtlar çok önemlidir.
ABONE OL
Abone Ol
Bursa Yurt Fiyatları
Haberler / GÜN'ün ürünü
13 Ocak 2020 Pazartesi 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Bursa ilindeki en iyi üniversitelerinde okumak ve başarılı bir süreç geçirmek için üniversiteye yürüme mesafesindeki yurtlarda konaklamak her öğrencinin ideali oluyor. Bunun için yapılan araştırmalarda yurt fiyatları da öğrenciler açısından önemli bir etken.

Üniversiteye yakın olsun

Kız veya erkek çocukların genelde ilk defa ve uzun süreli evlerinden ve hatta şehirlerinden uzaklaşmaları üniversite kazanma sebebiyle oluyor. Bu sebep hem aileleri hem de öğrencileri tedirgin ediyor. Üniversite civarında yurt bulmak için çaba harcayan ebeveyn ve çocuklar hızlı davranmak zorunda kalıyor. Çünkü aşırı talep olan bu bölge üniversiteye yakın olunca hem yol masrafı hem de güvenlik açısından huzur verici.

Bursa yurt fiyatları araştırmalarında da görülmektedir ki üniversiteye yakın yurtlar maddi açıdan diğerlerine göre biraz daha yüksek. Uludağ üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Faruk Saraç Tarım Yüksek Okulu civarındaki yurtlarda konaklamak için yapılan araştırmalar sonucu uygun fiyata yurt bulmak mümkün olur.

Yurtlarda aranılan özellikler

Bursa ilinde eğitim süresince yurtta konaklamayı düşünenler için dikkat edilmesi gereken hususlar;

  • Sağlıklı ve hijyen koşullarında olması
  • Yurt odalarında konaklayacak kişi sayısının az olması
  • Isınma sorununun olmaması
  • Temel ihtiyaçlar kapsamında gerekli koşulların sağlanması (beslenme, banyo, çamaşır yıkama vs.)
  • Giriş -çıkış saatleri ve yurt görevlisinin bulunması
  • Güvenlik tedbirlerinin olması

Bu tedbirlerin çoğunun yer aldığı Bursa yurtları fiyat bakımından da uygun olur.

Fiyat aralığı

Pek çok üniversite yerleşkesi civarında yer alan Bursa yurt fiyatları eğitim öğretim sezonunda belirlenmekle birlikte ortalama 500 TL-2000 TL arasında değişkenlik göstermektedir. Fiyatları yüksek olan yurtlarda otopark imkanı bile bulunur.

Her yurt fiyatı sunduğu imkanlar ışığında belirlenir ve her öğrenciye hitap edecek fiyat aralığında yurt bulmak Bursa ilinde mümkündür. Yurtlardaki oda kişi sayısı da fiyatları etkileyen bir diğer etkendir. 5 Kişilik oda fiyatı ile tek kişilik oda fiyatı arasında fark bulunur.

Yurdun bulunduğu bölge etken

Her ildeki üniversite şehre uzak mesafede kurulsa bile zaman içerisinde şehirler yurdun çevresine doğru yayılır. Bu özellik o bölgede kurulan yurtların fiyatlarını yaşam standartlarına göre artı veya eksi yönde etkiler.

Bursa merkezde bulunan bir yurt fiyatı ile merkeze yakın bir semtteki yurt fiyatı farklılık arz eder. Bir yurt sadece barınma ihtiyacını gidermeye yönelik kurulmuş ise bir başka yurt 5 yıldızlı otel modunda olabilir. Bu farklılıklar Bursa yurt fiyatları açısından değişkenlik gösterir.

Bursa ilinde üniversite kazanan her öğrenci bütçesine uygun bir yurt bulabilir. Üniversiteyi yurdun sunduğu imkanlar ışığında gönül rahatlığı ile tamamlar.

Daha fazlası için;

2020 Bursa Yurt Fiyatları

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber