Gün Haber

Harçlık Avans Nedir? Nasıl Kullanılır?

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun öğrenim gören üniversite öğrencileri için hesaplarında tanımladığı miktara harçlık avans denir. Harçlık avansı alabilmek için öğrencilerin KYK dan burs ya da öğrenim kredisi alıyor olması gerekir.
ABONE OL
Abone Ol
Harçlık Avans Nedir? Nasıl Kullanılır?
Haberler / GÜN'ün ürünü
10 Aralık 2019 Salı 17:01
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hesaplarında para olmasa bile aylık 375 liranın öğrenci tarafından kullanılması anlamını taşımaktadır. Ama bu miktar sadece alışverişlerde geçerlidir. Nakit çekilemez. Burs paranız yattığında harcanan miktar düşer. Herhangi bir faiz ve komisyon ödemenize gerek yoktur.

Ziraat Bankası Genç Bank Kart sahibi olan öğrenciler bu avantajdan faydalanabilirler. Bu harçlık avans sayesinde değişik şehirlerde okuyan öğrencilerimiz parasız kalmayacaktır. İhtiyaçları olan market alışverişlerinde, kırtasiye giderlerinde, giyim ürünlerinde karta tanımlanmış olan parayı kullanabileceklerdir.

Öğrenim Kredisi Almayan Öğrenciler Faydalanamayacak Mı?

Harçlık avans dan sadece KYK bursu ya da öğrenim kredisi alanlar faydalanabilmektedir. 18-26 yaş aralığında lisans, yüksek lisans, doktora yapan öğrencilere tanımlanır. Öğrenim kredisi almayanlar kredi kartı özelliğini taşıyan bank kartlara sahip olurlar.

Harçlık Avansımı Nasıl Sorgulayabilirim?

Size gönderilen Genç Bank Kartlarda harçlık avans açık olarak gelmektedir. Tek şart öğrenim kredisi alıyor olmanızdır. Eğer avansınız açık değilse Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini arayarak açtırabilirsiniz. Kartınız 24 saat içinde harçlık avansa açık hale gelecektir. Böyle bir avantajı istemiyorsanız, yine müşteri hizmetlerini arayarak iptal ettirebilirsiniz.

Kartınıza yatırılmış olan 375 liradan harcamaya başladınız. Fakat ne kadar harcadınız ne kadar kaldı bilmiyorsunuz. O zaman ne yapmalısınız? Harçlık avans sorgulama yapmak istiyorsanız, kartınızla banka ATM sinden sorgulayabilirsiniz. Müşteri hizmetlerini de arayabilirsiniz. İnternet ya da mobil bankacılık hizmetlerinden de faydalanıp sorgulama yapabilirsiniz.

Harçlık avans bakiye sorgulama işlemlerini de yine aynı yollardan yapabilirsiniz. Ayrıca HARCLIK AVANS BAKİYE yazarak 4747 ye mesaj atıp sorgulama işlemi yapabilirsiniz.

Öğrenim krediniz bittiğinde harçlık avans limitiniz işleme kapatılmaktadır. Şu an verilen limitin 2020 yılında yeniden düzenleneceği düşünülmektedir. Bu konuda gerekli açıklamaları takip etmek ve güncel bilgilere ulaşmak için https://devletten.com sitesini ziyaret etmeniz tavsiye edilmektedir. Bu siteyi düzenli olarak takip etmeniz halinde bu konuda fırsatları kaçırmayacaksınız.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber