Gün Haber

İş Çizmesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

İş çizmeleri, çalışma alanlarında hem konforlu hem de güvenli bir ortam için tercih ediliyor. Peki iş çizmesi nasıl olmalı, hangi standartları içermeli?
ABONE OL
Abone Ol
İş Çizmesi Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
Haberler / GÜN'ün ürünü
26 Temmuz 2022 Salı 12:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

PVC işçi çizmesi satın alırken dikkat edilecek birçok konu mevcut. Her şeyden önce, çizmenin çalışma alanlarındaki mevsimsel şartlara uygun standartlara sahip olması, konforlu ve esnek bir yapıda olması önemli. Bununla birlikte çalışma koşullarına uygun bir yüzey ve taban da işçi çizmelerinde önemlidir. İş sağlığı ve güvenliği ekipmanları içinde, TS standartlarına uygun, farklı sıcaklıklara karşı dayanıklı iş çizmesi modelleri çalışanların güvenli ve verimli çalışması adına önemli.

İş çizmesi hangi özellikleri içermeli?

İşçi çizmelerinde üretim materyali yüzde 100 PVC’den oluşur. Buna ek olarak çizmenin astarı da ek bir örme kumaş içerir. Çizmenin teknik özellikleri içinde, soğuklarda bükülme sıcaklığı derecesi, uzamada çekme gerilmesi de iş çizmelerinde standartlara uygun olmalı. Her iş ortamının farklı riskler içerdiği düşünüldüğünde, ihtiyaçlara uygun modelleri keşfetmek önemli. İş ortamı ile temel risk analizinin tamamlanmasının ardından, CE etiketi içeren iş çizmeleri tercih edilmeli. CE bir ürünün hem insan hem de doğa için güvenilir bir üretim anlayışı ile tasarlandığını gösterir. Bununla birlikte, Avrupa Birliği’nden onay almış TSE gibi standartlar da ürünlerde kullanılır.

İş çizmelerinde kullanılan kısaltmalar hangi anlama geliyor?

İş çizmesi seçiminde, bir çalışma alanı ile temel risk analizi tamamlandıktan sonra, hangi risklere karşı ayakkabıların uygun koruma sağladığı bilinmeli ve buna göre seçim yapılmalı. İşçi çizmesi modellerinde yer alan farklı simgeler, iş çizmelerinin farklı risklere karşı koruma sağladığını gösterir.

İş çizmesi standartları simgeleri ve anlamları şu şekilde:

  • A: Antistatik işçi çizmesi
  • C: İletken iş çizmesi
  • P: Çelik ara tabanlı iş çizmesi
  • Cl: Soğuklara karşı yalıtım içeren iş çizmesi

Bu simgelere ek olarak SRA seramik yüzeylere karşı, SRB ise çelik yüzeylere karşı kayma direnci sunmaktadır. İş sağlığı ve güvenliği prosedürleri kapsamında, iş çizmelerinin standartları içinde TS EN ISO 13287 kişisel iş çizmesi ekipmanlarında kayma direnci, TS EN ISO 50321 ise elektrik akımına karşı yalıtımlı iş çizmesini içerir, bu ekipmanlar gerilimin yüksek olduğu tesislerde kullanılır. TS EN 20344 standardına sahip iş çizmeleri ise ayakları fiziksel darbelere karşı korur.

PVC iş çizmeleri nerede kullanılır?

Farklı sektörlerde, birçok iş kolunda iş çizmeleri tercih ediliyor. Madenciliğin yanı sıra kimyasal üretim tesislerinde, balıkçılık gibi alanlarda, tarım ve hayvancılık tesislerinde ve fabrikalarda iş çizmeleri yoğun şekilde kullanılıyor. Farklı koruma standartlarına sahip olan iş çizmeleri çelik ara taban yapısına ek olarak elektriğe, fiziksel darbelere karşı koruyucudur. Asit, yağ ve kimyasal maddelere karşı da ayakları korur. İş kazalarında en çok darbe alan ve yaralanmanın olduğu organların başında ayaklar geliyor. Doğru koruma seviyesine sahip iş çizmesi, ayak yaralanmalarını önlemesi ile çok avantajlı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber