Gün Haber

Domain Otoritesi (Domain Authority) Nedir?

Her internet sitesinin en temel hedefi arama motorlarında ön plana çıkmak ve kullanıcı açısından görünür olmaktır. Bu hedefi yerine getiren temel çalışma ise seo çalışmaları olarak adlandırılıyor. Seo çalışmalarının birçok alt teknik hizmeti barındırdığı söylemek yanlış olmayacaktır.
ABONE OL
Abone Ol
Domain Otoritesi (Domain Authority) Nedir?
Haberler / GÜN'ün ürünü
11 Şubat 2020 Salı 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ani bir sitenin optimizasyon çalışması tek bir kanal üzerinden yapılmayan ve uzun soluklu bir süreçtir. Seo çalışmalarının bir parçası da domain otoritesi olarak adlandırılan domain authoritydir. Domain Authority sitenizin bir tür puanlanması olarak da ifade edilebilir. Moz tarafından geliştirilen Domain authority ile sitenizin arama motorlarındaki başarısı ölçülür ve puanlanır. Domaininizin (alan adı)ne denli otoriter olduğunu da ölçen ve puanlayan domain authority 1ila 100 arasında bir değer sunar. Bu puan ne kadar yüksek olursa alan adınızın otoritesi de o oranda kalitelidir.

Domain authority alan adı değerinizi hesaplardan birden fazla faktörü baz alarak değerlendirir ve puanlar. Bu faktörlerden biri de baclinklerdir, yani bağlantılardır. Burada doğru anlaşılması gereken bir detay yer alıyor. Domain authority googlenin bir ürünü olmadığı için arama motorundaki sıralamanızı baz alarak domain otoritesi için puan vermez. Moz tarafından yapılan ve sitenizin diğer siteler ile kıyaslanarak bir puana tabi tutulması olarak da tanımlanabilir. Eğer yüksek bir puan almak istiyorsanız sitenize aldığınız bağlantıların kaliteli olmasına özen göstermeniz gerekir. Baclinkler yani bağlantılar kaliteli sitelerden alınmamışsa domain authority’in vereceği puan değeri oldukça düşük olacaktır. Domain Authority hakkından detaylı bilgi ve destek almak için Mobitek ile iletişime geçmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca konuya dair aklınıza takılan sorulara yanıt bulmak için ise https://mobitek.com/domain-otoritesi-domain-authority-nedir/ adresini ziyaret ederek, araştırma yapabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber