Gün Haber

Akustik Ses İzolasyon Süngeri

Gelişen teknoloji ve sanayileşen ve bu sanayileşme teknoloji ile birleştiği zaman dünyamızda birçok sorunlar ortaya çıkmıştır. Bu sorunlardan biride ses izolasyon sorunudur. Bu sorun günümüz dünyasıyla beraber daha da artmıştır.
ABONE OL
Abone Ol
Akustik Ses İzolasyon Süngeri
Haberler / GÜN'ün ürünü
15 Şubat 2020 Cumartesi 09:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Ses kirliliği sorunu insanlar tarafından pek fazla dikkate alınmazken aslında çok ciddi bir sorundur. Dışarıya adımını attığımız zaman her yerden ses kirliliğine maruz kalıyor. Özellikle çok nüfuslu şehirlerde bu oran daha fazladır. Sadece dışarı ile sınırlı kalmazken evimizde, işyerimiz gibi alanlarda da ses kirliliğine maruz kalarak huzurumuz bozulmaktadır. Peki bu ses izolasyon süngeri nedir ? Hangi alanlarda kullanılır ? Faydaları nelerdir göz atalım.

Öncelikle evlerde ses izolasyon süngeri nasıl kullanılır öğrenelim. Ses yalıtımı olmayan bir evimiz olduğumuzu düşünelim. Genel olarak yaşayacağımız sıkıntı komşumuzdan gelen sesler ve dışarıdan gelen ses gürültüsünü evimizin içinde yaşayacağız. Bu durum gerçekten rahatsız edici bir durumdur. İster istemez bizleri rahatsız eder ve aile içi huzursuzluklara sebep olur. Bunun çözümü evlerde tavan ve duvarlarda kullanılan ses izolasyon süngeridir. Bu ses izolasyon süngeri ses emilim ve kesicilik konusunda üstün başarı sağlar. Uygulandığı zaman ses geçiş kaybını engelleyerek istenmeyen sesleri en az seviyeye indirger. Bu sayede evinizde rahatça dinlenebilir ve ailenizle keyifli sohbetler edebilirsiniz. Ses izolasyon süngeri dekoratif yapısı ve farklı renk seçenekleri ile ortama güzel bir atmosfer katar.

Ses izolasyon süngeri ofislerde de kullanılır. Evlerde de olduğu gibi tavan ve duvarlarda uygulanır. Ses izolasyonu olmayan bir ofiste, çalışanların konuşma sesleri, telefonla konuşma sesleri gibi sesler bizleri rahatsız etmektedir. Çalışma esnasından personellerin işlerine adapte olabilmeleri seslere bağlıdır. Dışarıdan gelen seslerin çalışanları rahatsız etmesi, adaptasyon sorununu beraberinde getirir. Bu yüzden ofis ses izolasyonu yapılması gerekmektedir. Ofis ortamlarında olduğu kadar kişilerin kendi evlerinde kendilerine özel olarak ayırdıkları çalışma odalarının da iyi bir şekilde ses izolasyonuna ihtiyacı vardır. Uygulandığı zaman istenmeyen sesleri en az seviyeye indirerek ortamı daha huzurlu hale getirerek verimli bir şekilde çalışabileceksiniz.

Ses izolasyon süngeri stüdyo ve radyo odalarında da kullanılır. Düzenli ses akustiği sağlamasından çok iyi yardımcı olur. Bu sayede daha kaliteli müzik ve radyo yayınları yapabileceksiniz. Stüdyolar ses kayıt odaları ve müzik odaları ses yalıtımı ve akustik düzenlemelerin en önemli ve olması kesin olan uygulamalardandır. Bu Ses Yalıtımı genelde akustik ses yalıtım süngerleri ve ses yalıtımlı kumaş panelleri ile gerçekleştirilir. Akustik süngerler genelde sesin düzenlenmesi eko kesme yankı engellemek için kullanılır. Bunun dışında ses emici özellikleri vardır ve I. sınıf malzeme ile yanmazlık sertifikalıdırlar.  Stüdyolarda ses yalıtımı uygulamaları mutlaka yapılmalıdır. Akustik düzen ve ses yalıtımının önemli olduğu mekanlardır. Stüdyo ses yalıtımlarında gerek ses izolasyonunda gerekse akustik düzenlemelerin yanı sıra iç mekan dekorunuda mekana özgü tasarım uygulamalarıyla modern bir stüdyo görünümü kazandırarak ses kayıt kalitenizi mekan tasarımıyla da bütünlük kazandırıyoruz. Stüdyo ses yalıtımı uygulama malzemeleri stüdyodaki ses şiddetine göre değişiklik göstermektedir.Yüksek ses frekanslarında bariyerli süngerler devreye girmektedir.

Turkish Acoustic olarak her zaman doğru ve kesin çözümlerle karşınızdayız. Yurtiçi ve yurtdışında güçlü referanslarımızla beraber müşterilerimizin yüzünü güldürmekteyiz. Ürünlerimiz son derece kaliteli ve yerlidir. Ses izolasyon süngerimiz çok çeşitlidir. Yumurta, piramit, bondex, labirent, special ve rulo modelleri vardır. Ses izolasyon süngerlerimiz yanmazlık özelliğinde olup kesinlikle alev ilerlemesi olmaz. Bu alanda ilgili testlerden ve deneylerden başarıyla geçip sertifikalara sahip olmuştur. Turkish Acoustic her zaman hizmetinizdedir.

Kaynak: https://www.sesyalitimsungerleri.com/3-mm-ses-bariyeri.html

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber