Gün Haber

Kankasından haber alınamayan Fettah Tamince, 5 oteli ile öksüz kaldı

Kazakistan’a en çok yatırım yapan Türk işadamı Rixos Otelleri’nin sahibi Fettah Tamince bugünlerde oldukça sıkıntılı. Çünkü, 5 yıldızlı 5 otelinin bulunduğu ülke zorlu bir dönemeçten geçiyor ve kendisine sahip çıkan lider Nursultan Nazarbayev’in nerede olduğu bilinmiyor.
ABONE OL
Abone Ol
Kankasından haber alınamayan Fettah Tamince, 5 oteli ile öksüz kaldı
Haberler / Turizm
8 Ocak 2022 Cumartesi 17:56
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Daha çok değil, bir yıl kadar önce Kazakistan’ın Birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’e Mangistau Bölgesi'ndeki otelini gezdiren Fettah Tamince, birlikte Hazar Denizi kıyısında bir turizm merkezinin geliştirilmesi için bir planı da gözden geçirmişlerdi. 

Hazar kıyısındaki tatil bölgesi 50 bin kişiye yeni iş yaratacak ve yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırımı çekecekti.

Kazakistan’da halkın iktidara karşı ayaklanması Fettah Tamince açısından da tüm planları altüst etmiş gibi görünüyor. Protestoların başlamasının ardından cevabı merak edilen sorulardan biri, ülkenin kurucu lideri Nursultan Nazarbayev'in nerede olduğuydu. Sosyal medyada, olaylar sırasında kamuoyunun karşısına çıkmayan Nazarbayev'in ülkesini terk ettiği iddia edilmişti.

Sözcüsü Aydos Ukibay, bu iddiayı yalanlarken, protostoların başladığı günden bu yana Nazarbayev’i gören de olmamıştı. Nazarbayev’in gizlice Türkiye’ye gittiği söylentileri üzerine gözler Rixos’un patronu Fettah Tamince’ye çevrildi.

Çünkü, eski cumhuurbaşkanı ile Türkiye’de en ilişkisi olan kişi Tamince’ydi…  Kazakistan’da Türkler tarafından yapılan yatırımlarda Fettah Tamince’nin ağırlıklı imzası vardı.  Türkler tarafından otel, maden, inşaat sektörleri başta olmak üzere toplamda 5 milyar dolarlık yatırım yapılmıştı bu ülkeye....

Kazakistan’daki en büyük yatırımlarından biri de Türk markası Rixos’un otelleri… Tamince’nin Almatı, Astana, Aktau, Çimkent ve Borovoe’de 5 yıldızlı statüde 5 otel bulunuyor.

Rixos Oteller Grubu’nun sahibi Fettah Tamince, Kazakistan Birinci Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev’in katılımıyla, ’Han Çadırı’, ’Kapalı Şehir’ ve ’Eğlence Şehri’nin projelerinin tanıtıldığı 2006 yılındaki toplantıda, "Kazakistan’da doğru bir başlangıç yaptık. Geleceğine güvendiğimiz bir ülke” demişti. 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 10 Ocak 2022 Pazartesi 05:46
Bunlar karanlık adamlar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber