Gün Haber

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden çok sert kınama

Merkezi Ankara’da bulunan Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi, Gün Haber’e uygulanan ambargo ve sansür nedeniyle Akdeniz Üniversitesi yönetimini kınadı.
ABONE OL
Abone Ol
Çağdaş Gazeteciler Derneği'nden çok sert kınama
Haberler / KAMPÜS
6 Kasım 2020 Cuma 13:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Akdeniz Üniversitesi’ne Antalya Basın Cemiyeti’nden (ABC) sonra Çağdaş Gazeteciler Cemiyeti’nden de tepki geldi. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi  medyanın yasak ve baskılarla susturulamayacağını vurgulayan bir açıklama yaptı. ÇGD Akdeniz Şube Başkanı Engin Korkmaz’ın sosyal medya hesaplarından, ‘Sansür kabul edilemez’ başlığıyla yaptığı paylaşım şöyle:

“Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'nün Antalya merkezli yayın yapan gunhaber.com.tr'ye ve sitenin sahibi gazeteci Dursun Gündoğdu'ya uyguladığı ambargo kabul edilemez.İşleyişini kamu kaynakları ile yürüten Akdeniz Üniversitesi Yönetimi, kime basın bülteni gönderilip, kime gönderilmeyeceğine keyfi bir şekilde karar veremez. Üniversiteler kamuya açık alanlardır ve her türlü gelişmeyi tüm medya organlarına bildirmekle yükümlüdür. Yaptığı haber ve köşe yazılarını beğenmeyerek Günhaber'e bülten gönderilmesini yasaklayan anlayışı kınıyor, medyanın yasak ve baskılarla susturulamayacağını hatırlatıyoruz. Çağdaş Gazeteciler Derneği Akdeniz Şubesi”

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 Ali
 6 Kasım 2020 Cuma 21:37
Şimdiye kadar kendileri hakkında hep yalan haber yaptırıp doğruları çarpıtmada çok başarılı oldukları için bu kadar safça açığa düşmelerini önliyemediler. Hürriyet de yetmedi şimdi başka kanal arıyorlardır vçok yazık!
 Hasan Güraksu
 6 Kasım 2020 Cuma 20:52
Sansürün her türlüsüne karşıyız.
 taş
 6 Kasım 2020 Cuma 20:26
Ülkenin en büyük kentlerinden biri olan Antalya'da bulunan Üniversitenin Rektörü sansürle mi gündeme gelmeliydi,Yazık ki ne yazık,bilim yuvasında yasaklar,anlaşılır gibi değil,Antalya Üniversitesi de bu kadar şansız olabilir mi,son yıllarda gelen Rektörlere bakınca çoğunlukla olumsuzluklarıyla konuşulmaları bu şehre yakışmıyor.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber