Gün Haber

AÜ'de ölçme ve değerlendirme eğitimi verildi

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi hizmet içi eğitim programı kapsamında ölçme ve değerlendirme eğitimi düzenlendi.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ'de ölçme ve değerlendirme eğitimi verildi
Haberler / KAMPÜS
11 Eylül 2019 Çarşamba 15:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AÜ Tıp Fakültesi Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kemal Alimoğlu tarafından Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi'nde teorik ve uygulamalı ölçme ve değerlendirme eğitimi verildi. Sağlık Bilimleri Fakültesi öğretim elemanlarının katılıdığı eğitimde, ölçme değerlendirmede kullanılan terminoloji ve ilkeler, eğitimde ölçme değerlendirmede en çok kullanılan çoktan seçmeli, yazılı sınav sorularının hazırlanması ve analizlerinin nasıl olması gerektiği anlatıldı. Ayrıca soruların zorluk ve ayırt edicilik özelliğinin bilinmesinin önemi üzerinde duruldu. Eğitimde küçük grup çalışmaları yapılarak, örnek sorular hazırlandı ve nitelikleri tartışıldı.

Eğitim kalitesini arttırmada bu tür eğitimlerin önemli katkısı olduğunu ifade eden Fakülte Dekanı Prof. Dr. Selma Öncel, fakültede çalışan tüm akademik ve idari personelin bu konuda oldukça istekli, gelişime ve değişime açık olduğunu ifade etti. Eğitim sonunda Dekan Öncel tarafından Prof. Dr. Mustafa Kemal Alimoğlu'na katkılarından ötürü teşekkür belgesi verildi.

ANTALYA, (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber