Gün Haber

AÜ'de 114 ülkeden 2 bin 400 üniversiteli

AKDENİZ Üniversitesi'nde (AÜ) 114 ülkeden 2 bin 400 öğrenci bulunuyor. Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, AÜ'nün her geçen yıl uluslararası üniversite kimliğine hızla yaklaştığını ve yabancı öğrenci sayısında hedeflerini yükselttiklerini belirtti.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ'de 114 ülkeden 2 bin 400 üniversiteli
Haberler / KAMPÜS
9 Ağustos 2019 Cuma 15:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Prof. Dr. Mustafa Ünal, AÜ'nün ön lisans ve lisans programlarına, Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Sınavı (AKDENİZ YÖS) ile uluslararası öğrenci alındığını ifade etti. Prof. Dr. Ünal, "Ayrıca Akdeniz Üniversitesi uluslararasılaşma stratejisi doğrultusunda, Bologna Süreci, Erasmus+ Programı, Mevlana ve Farabi Değişim Programları, IAESTE, Free Mover Programı, yurtdışında bulunan üniversiteler ile ikili işbirliği faaliyetleri ile öğrencilere uluslararası eğitim fırsatları sunulmaktadır" dedi.

DÜNYANIN DÖRT BİR YANINDAN ÖĞRENCİ

Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinatörlüğünde AÜ'de eğitim gören 2 bin 400 uluslararası öğrenciye yönelik faaliyetler düzenleyerek uluslararası öğrenciler ile Türk öğrencileri bir araya getirip kültürlerarası etkileşimi artırmayı da hedeflediklerini belirten Rektör Ünal, "Dünyanın dört bir tarafından uluslararası öğrenciler Akdeniz Üniversitesi'ni tercih ediyor. En çok tercih eden ülkelerin başında Azerbaycan, Kazakistan gibi Türk cumhuriyetlerinden, Rusya, İran, Suriye ve bunu Avrupa ülkeleri takip ediyor. Avustralya'dan Brezilya'ya Tanzanya'dan Sri Lanka'ya, ABD'ye kadar, 114 ülkeden uluslararası öğrenci geliyor" diye konuştu.

TIP FAKÜLTESİ İLK SIRADA

En çok tercih edilen fakültelerinin tıp fakültesi olduğunu ifade eden Rektör Ünal, "Diş Hekimliği Fakültesi, Mimarlık Fakültesi Hukuk Fakültesi, Turizm Fakültesi, ön lisans programlarından Teknik Bilimler ve Sağlık Hizmetleri en çok tercih edilen meslek yüksekokullarımız" dedi.

AKDENIZ UNIVERSITESI'NDE (AU) 114 ULKEDEN 2 BIN 400 OGRENCI BULUNUYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI'NDE (AU) 114 ULKEDEN 2 BIN 400 OGRENCI BULUNUYOR. (FOTO:ANTALYA-DHA)

AKDENIZ UNIVERSITESI'NDE (AU) 114 ULKEDEN 2 BIN 400 OGRENCI BULUNUYOR. REKTOR PROF. DR. MUSTAFA UNAL, AU'NUN HER GECEN YIL ULUSLARARASI UNIVERSITE KIMLIGINE HIZLA YAKLASTIGINI VE YABANCI OGRENCI SAYISINDA HEDEFLERINI YUKSELTTIKLERINI BELIRTTI.(FOTO:ANTALYA-DHA)

Erol AKKIR/ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber