Gün Haber

AÜ'de Şehzade Korkut sempozyumu

AKDENİZ Üniversitesi (AÜ) İlahiyat Fakültesi, Tasavvuf Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi, Antalya Müftülüğü ve Türk Akademik Araştırmalar Dergisi iş birliği ile Uluslararası Şehzade Korkut Sempozyumu düzenlenecek.
ABONE OL
Abone Ol
AÜ'de Şehzade Korkut sempozyumu
Haberler / KAMPÜS
23 Ağustos 2019 Cuma 15:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

AÜ İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından her yıl düzenlenen Uluslararası Şehzade Korkut Sempozyumu bu yıl 3-14 Aralık tarihlerinde yapılacak. Fakülte Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ögke, Şehzade Korkut'un 15. yüzyılın sonu 16. yüzyılın başlarında yaşamış çok yönlü ve benzersiz kişiliğe sahip şehzadelerden biri olduğunu söyledi.

II. Bayezid'in sekiz oğlundan biri ve Fâtih Sultan Mehmed Han'ın torunu olan Şehzade Korkut'un hanedan içerisinden biri olarak Fatih Sultan Mehmed sonrası şekillenen Osmanlı siyaset geleneğine ve hukuk sistemine yapmış olduğu yapıcı tenkitler ve teklifler sebebiyle önemli bir rol oynadığını belirten Prof. Dr. Ahmet Ögke, “Önemli siyasî kişiliği yanında ilme, edebiyata, ve şiire düşkünlüğü ile bilinen Şehzade Korkut, ardında, fıkıh, hukuk, hadis, tasavvuf, ahlâk, dil ve edebiyat sahasında 5 eser bırakmıştır. Ayrıca hat sanatıyla da uğraşan ve her türlü sazı icrâ edebilen Şehzade Korkut'un kendi bestelediği sekiz adet saz eserinin de olduğu bilinmektedir" dedi.

Şehzade Korkut'un başta Antalya Mevlevîhânesi olmak üzere, Korkuteli ve Antalya'daki bir kısmı günümüze kadar ulaşan mektep, medrese, tekke ve benzeri pek çok tarihî eseri çeşitli vakıflar kurarak tüzel kişiliklerine kavuşmasına büyük ve kalıcı katkıları olduğunu anlatan Prof. Dr. Ögke, "Türk İslâm tarihine bir vefa borcumuz olarak üniversitemizin ve fakültemizin üzerinde kurulduğu Antalya ve çevresinin tarihinde en önemli şahsiyetlerden biri olan Şehzâde Korkut'u düzenleyeceğimiz sempozyum ile bütün yönleriyle insanlara ve ilim dünyasına tanıtmayı amaçlıyoruz" dedi.

Prof. Dr. Ögke, Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenecek olan sempozyuma başvuruların 14 Ekim 2019 tarihine kadar yapılabileceğini ve ayrıntılı bilgiye http://ilahiyat.akdeniz.edu.tr/ adresinden ulaşılabileceğini söyledi.

AKDENIZ UNIVERSITESI (AU) ILAHIYAT FAKULTESI, TASAVVUF ARASTIRMALARI UYGULAMA VE ARASTIRMA MERKEZI, ANTALYA MUFTULUGU VE TURK AKADEMIK ARASTIRMALAR DERGISI IS BIRLIGI ILE ULUSLARARASI SEHZADE KORKUT SEMPOZYUMU DUZENLENECEK.(AHMET OGKE)(FOTO:ANTALYA-DHA)

ANTALYA, (DHA) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber