Gün Haber

Yaprak Gübresi

Yaprak gübresi, birçok bitki besin maddesini içeriğinde bulundurur. Sıvı bir formda olduğunu söyleyebiliriz. Avantajlı, direk bitki yapraklarına temas ederek uygulanan gübre türüdür.
ABONE OL
Abone Ol
Yaprak Gübresi
Haberler / GÜN'ün ürünü
22 Mart 2022 Salı 09:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yaprak Gübreleme Neden Yapılır?

Yaprak gübresi kullanımı için gereken bazı hususlar bulunmaktadır. Aynı zamanda kullanan kişilerin dikkat etmesi gereken noktalar vardır. Toprak gübresinden sonra istenilen verim olmayınca yaprak gübresi kullanılır.

Yaprak Gübresi Yapılması İçin Gereken Şartlar

Toprağa gübre uygulanmalıdır. Uygulandıktan sonra eğer istenen verim elde edilmediyse ve bunu engelleyen durumlar tespit edildiğinde uygulanır.

 Mevsim değişiklikleri sebeplerden birisidir. Sulama zamanının sona ermiş ve beklenen yağmurun yağmamasında istenmeyen durumlar ortaya çıkınca uygulanır.  İstenilen verimi elde edebilmek zaman alır ama bunu kısa süreye çevirmek istendiğinde yaprak gübresi uygulanır.

Yaprak Gübresinin Faydaları 

 Toprak gübrelemesinin verimliliğini arttırmak için yaprak gübresi kullanılır.  En büyük faydalarından biri ise toprak gübre alımını arttırmasıdır.  Yaprak gübresi içeriğinde; azot, potasyum, magnezyum, kükürt, demir, kalsiyum, selen, molibden, çinko, silisyum ve bor gibi önemli maddeler ve mineraller yer alır. Ve bu sayede daha etkilidir.

Şelat kelimesinin manası sıkıca tutmak demektir. Şelat içeren yaprak gübresi, bitkideki su ve elementleri sıkı tutmaya yarar. Kaybını önler. Bitkilerin doğal halinde yaprakları negatif element yüklüdür. Ve bu sebeple pozitif element bitkiye geçiş yapacağı sırada sorun yaşanabilir. Şelat tamda bu esnada devreye girerse sorunları engeller.

Yaprak Gübresi Nasıl Uygulanır?

Yaprak gübresi, soğuk ve bulutlu günlerin sabahın erken saatlerinde veya akşam geç saatlerde yapılırsa etkinliği artar. Bunun sebebi ise güneş ışınlarından korumak içindir. Yapraklar güneş ışınına maruz kalırsa tuz birikimi ve yanma gibi olumsuz durumlar yaşanabilir. Yaprağın alt ve üst bölgelerine yapılır. Kalsiyum içeren yaprak gübresiyle bir Fosforlu gübre aynı zamanda kullanılmamalıdır.

Yaprak Gübresi Hangi Bitkilere Verilir?

Geniş yapraklı bitkilerde yaprak gübresi uygulaması daha yararlıdır. Emme yüzeyi genişlediği zaman daha çok besin emilim sağlanır. Bununla birlikte meyve ağacı, süs bitkisi, sebzeler ve çapa bitkilerine daha çok yaprak gübresi uygulanır. Yaprak gübresi hakkında daha fazla bilgiyi https://www.ufuktarim.com/yaprak-gubresi  adresinden bulabilirsiniz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber