Gün Haber

Amigurumi İpi Nedir?

Amigurumi' terimi , 'tığ işi veya örgü peluş oyuncaklar' ifadesinin Japonca'sıdır. 'Ami' örgü veya tığ işi kullanmak anlamına gelir ve 'nuigurumi' 'doldurulmuş bebek' anlamına gelir.
ABONE OL
Abone Ol
Amigurumi İpi Nedir?
Haberler / GÜN'ün ürünü
12 Mart 2022 Cumartesi 09:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Tığ işi tekniklerini kullanarak küçük, son derece sevimli, içi doldurulmuş hayvan bebekler yapma sanatıdır. Amigurumi bebeklerin boyutları ve renkleri farklıdır. Şekil, boyut ve görünüm ile ilgili herhangi bir kısıtlama yoktur.

Amigurumi basitçe küçük karakterlere verilen isimdir ve onları yapmak için en yaygın olarak kullanılan yöntem tığ işidir. Amigurumi, bazı temel tığ işi tekniklerini öğrendikten ve bir başlangıç ​​deseni bulduğunuzda, oldukça kolaydır. Son yıllarda, bu oyuncaklar popülerlik kazandı ve sonuç olarak daha fazla insan bu el sanatına uygun tığ işi desenlerini ve iplik türlerini araştırmaya başladı. Özellikle iplik türleriyle ilgili fazla seçenek olması bu noktada kafa karıştırıcı olabilmektedir. Amigurumi ipi, amigurumide kullanılan farklı ip türleridir. Her amigurumi ipinin renk, doku, yıkanabilirlik ve maliyete dayalı artı ve eksileri bulunmaktadır. Amigurumi ipinin türü, oyuncağın nasıl olacağını belirlemektedir.

Amigurumi İp Çeşitleri Nelerdir?

Küçük ve zarif tasarımlar için genellikle iki katlı hafif iplikler kullanırken, daha büyük sevimli bir oyuncak yapmak için taramalı iplikler tercih edilmektedir. Amigurumi tasarımlarında genellikle tercih edilen amigurumi ipliği, taramalı ipliktir. Bebeklere yönelik amigurumilerde, %100 pamuk ya da merserize pamuk amigurumi ipleri tercih edilmektedir. Bu amigurumi ipleriyle daha yumuşak, parlak ve pürüzsüz oyuncaklar elde edilmektedir. Bu ipler sıkı büküldüğü için oyuncakta herhangi lifli doku görülmez. Yarı pamuklu amigurumi ipleri bakımı kolay, makinede yıkanabilir ve daha hafif olduğu için tercih edilmektedir. Akrilik amigurumi ipleri de ucuz, çok renk çeşidine sahip olmasına rağmen yeterince sıkı dikilmediğinde kolayca şekli bozulabilmektedir.  Hem makinede yıkanıp hem de kurutulabildiği için bakımı kolaydır. Öte yandan kaygan ve lifli olması da bu amigurumi ipinin dezavantajıdır.

Amigurumi tamamen iplikten yapılabileceği gibi düğme, kumaş gibi aksesuarlarla ve onlara kişilik kazandıracak diğer aksesuarlarla da tamamlanabilir. Bebek ya da küçük çocuklar için amigurumi yapılıyorsa bu aksesuarlara dikkat edilmelidir. Bebekler her şeyi ağzına alır ve gevşek parçalarla boğulabilir.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber