Gün Haber

Tüm zamanların erime rekoru kırıldı

NASA, yüksek sıcaklıkların Norveç takımadalarındaki buzulların rekor düzeyde erimesine neden olduğunu açıkladı. Açıklamada, “23 Temmuz'da tüm zamanların günlük yüzey erimesi rekoru kırıldı” denildi.
ABONE OL
Abone Ol
Tüm zamanların erime rekoru kırıldı
Haberler / Dünya
16 Ağustos 2024 Cuma 11:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

NASA İklim servisi dün yaptıkları açıklamada, Norveç’e bağlı takımada Svalbard’da bulunan buzulların yüksek sıcaklıklar nedeniyle rekor düzeyde erimeye başladığını duyurdu. Açıklamada, “Yüksek yaz sıcaklıkları Norveç takımadalarındaki buzulların rekor düzeyde erimesine neden oldu. Dünyanın en kuzeyindeki buzullardan bazılarına ev sahipliği yapan Svalbard, gezegenin en hızlı ısınan yerlerinden biri. Buzulları 23 Temmuz'da tüm zamanların günlük yüzey erimesi rekorunu kırdı” denildi. Norveç’e ait Svalbard takımadaları, küresel ortalamadan 6 kat daha hızlı ısınıyor. Bilim insanlarına göre Kutup ayılarının risk altında olduğu Svalbard, iklim değişikliğinin en somut görüldüğü bölge.

Şara Zehra ÖZBEY, (DHA) –

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 17 Ağustos 2024 Cumartesi 10:07
Kutup ayıları RİSK altındaymış.Esas RİSK altında olan İNSAN hayatı.Dünya ısındıkça insanın yaşam şekli değişecek.Dünya da yine göçler başlayacak.İnsanoğlu kendi eli ile Dünya yı yaşanamayacak hale getirmek için elinden geleni yapıyorlar.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber