Gün Haber

Hamas Lideri Haniye Tahran'da öldürüldü

Hamas, lideri İsmail Haniye'nin İsrail'in Tahran'da düzenlediği saldırıda öldüğünü açıkladı
ABONE OL
Abone Ol
Hamas Lideri Haniye Tahran'da öldürüldü
Haberler / Dünya
31 Temmuz 2024 Çarşamba 08:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Hamas'tan yapılan açıklamada, Haniye'nin, İsrail'in Tahran'daki konutuna düzenlenen saldırı sonucu hayatını kaybettiği belirtildi.

Açıklamada, "Haniye'nin Tahran'daki evine haince siyonist bir baskın düzenlendiği" belirtildi.

Hamas'ın üst düzey yetkililerinden Musa Ebu Merzuk, suikast sonrası İsrail'e yanıt vereceklerini söyledi.

TÜRK DIŞİŞLERİ AÇIKLAMA YAPTI

DIŞİŞLERİ Bakanlığı, Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin suikast sonucu öldürülmesini lanetledi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin Tahran'da gerçekleştirilen alçakça bir suikast sonucu katledilmesini lanetliyoruz. Kendi vatanlarında, kendi devletlerinin çatısı altında huzur içinde yaşayabilmek için Haniye gibi yüz binlerce şehit veren Filistin halkına başsağlığı diliyoruz. Netanyahu hükümetinin barışa erişme niyetinde olmadığı bir kez daha gözler önüne serilmiştir. Bu saldırı, aynı zamanda Gazze'deki savaşı bölgesel boyuta yayma hedefi taşımaktadır. Uluslararası toplum İsrail'i durdurmak için harekete geçmediği takdirde, bölgemiz çok daha büyük çatışmalarla karşı karşıya kalacaktır. Türkiye, Filistin halkının haklı davasını desteklemeyi sürdürecektir" denildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR

 taş
 31 Temmuz 2024 Çarşamba 10:24
En güvenli hissettiğiniz yerde,güvenliğin en az olduğu yer demektir.Bu da suikasta en açık alandasınız değerlendirilmesi yapılır.Görünen o ki İsrail bunu kendi açısından çok iyi değerlendirmiş. İran'ın başkentinde İsrail suikast düzenleyebiliyorsa,dönüp kendisine bakması lazım.Demek ki İran rejimine karşı birlik ve beraberlik yok.Önce iç birliği sağlamanız gerekiyor,yoksa bir tarafınız sürekli açık kalıyor. İRAN rejimi daha ne kadar kendi halkını baskı altında tutabilecek.İran halkıda özgürce yaşamak istiyor,mesele bu kadar basit.Bir Devlet düşünün halkının yaşamını kontrol altında tutarak ona çerçeve çiziyor. 21.nci yüzyılda Dünya başka bir yöne giderken,şu ORTADOĞU halklarına bakın,onlar başka bir yönde birbirlerini boğmakla meşguller.Geriye doğru bakınca Hz.Musa'dan beri birbirlerini öldürüyorlar.Oysa ne kadar basit,herkes karşıdakinin yaşam tarzına,inançına saygı duysa ve birbirlerinin haklarına özen gösterseler mesele kalmayacak. Görünen o ki bu bölgede yaşayanlar olsa olsa lanetlenmişlerdir.Yüz yıllardır birbirlerine haksızlık yaptıkları için,şimdi torunları cezalarını ödüyorlar. Sanırım bunların Dedeleri Osmanlı Kudüs'ü terk ettiğinde,İngilizler şehre girerken 'ŞEVİNÇ ÇIĞLIKLARI' atıyorlardı.Bakın nereden nereye,demek ki hiç bir ihanet cezasız kalmıyor.O gün kuzu sarması olduklarınız gün geliyor sizi yemeye başlıyor. Kısacası Dünya'nın gözü önünde İsrail istediğini yapmaya devam eder.Ne zaman ki amacına ulaşır öyle durur.İsrail'i durduracak güç yok.Dünya'ya dolar hakim oda Yahudilerde çok,ABD arkalarında gerisi hikaye.Arap aleminin bir kısmı sadece kınar o kadar. Mısır,Suudi Arabistan gibi ülkeler İsrail'le gayet iyiler.Ağa babaları ne derse o olur.Sözün özü,iyi bir ekonominiz olacak ve çok kuvvetli bir Ordunuz olacak,yoksa sizi kimse ciddiye almaz.Görüyorsunuz güçlü olan istediği yere savaş açıyor ve işgal ediyor. Sonuç PARA PARA PARA.

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
TÜRKİYE ANTALYA BURDUR ISPARTA SİYASET TURİZM YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ RESMİ REKLAMLAR KAMPÜS SPOR GÜN'ÜN ÜRÜNÜ SAĞLIK EKONOMİ DÜNYA
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Gün Haber